Ugrás a tartalomra
x
""

Pert nyert a rendőrség ellen a kecskeméti LMBTQ-csoport

„Jogsértő volt a kecskeméti önkormányzat közterület-használattal kapcsolatos bírságolása” – közölte Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje, aki a kecskeméti Cifra-LMBTQ Közösség jogi képviseletét látta el, miután a Kecskeméti Rendőrkapitányság nem tekintette gyülekezési törvény hatálya alá esőnek a helyi LMBTQ-csoport bejelentett rendezvényét, majd a helyi városrendészet 28 ezer 346 forintra-ra bírságolta az önkénteseket.

Ez szerinte azért érdekes, mert 2015 szeptemberében egyszer már kitelepültek Kecskeméten, pontosan ugyanezzel a sátorral, ugyanarra területre, ugyanannyi önkéntessel, még a bejelentésük szövege sem változott. A Kecskeméti Rendőrkapitányság akkor a gyülekezési törvény alapján tudomásul vette a bejelentésüt és biztosította a rendezvényt.

A Magyar LMBT Szövetség sátrával 2015-től számos alkalommal hasonló kitelepüléseket szerveztek LMBTQ-csoportok szerte az országban: Budapesten, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Zalaegerszegen – ezek közül kivétel nélkül mindegyiket a gyülekezési törvény hatálya alá tartozónak ismerte el az illetékes rendőrség. Még Kaposváron is, ahol ennek ellenére 2015-ben az önkormányzat közterület-felügyelői zaklatták az önkénteseket, ebben az ügyben még 2015-ben pert nyert a Magyar LMBT Szövetség.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux