Ugrás a tartalomra
x

Párizs központjában verték össze egy francia melegjogi szervezet elnökét

Az Urgence Homophobie nevű szervezet elnöke, Guillaume Mélanie éppen egy párizsi étteremből jött ki, amikor egy férfi elkezdte gyalázni, homofób megjegyzéseket tett, majd rátámadt - írja a BBC. Mélanie orra az ütések következtében eltört és további zúzódásokat szenvedett. A férfi egy olyan melegjogi szervezetet vezet, mely arra specializálódott, hogy kimenekítse a melegeket Csecsenföldről. Ahogy arról mi is írtunk, a melegek csecsenföldi üldöztetése miatt már a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordult több melegszervezet.

 

Kedden este épp azt ünnepelték, hogy sikerült menedékjogot szerezni Franciaországban egy csecsenföldi meleg férfinak, a támadás a vacsora után történt. Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitteren fejezte ki együttérzését, és biztosította Mélanie-t a támogatásáról. A férfi azt mondta, az incidens a város egy olyan részén történt, amit ő eddig kimondottan melegbarátnak tartott.

A közelmúltban több hasonló eset történt Párizsban: múlt héten két, egy padon üldögélő leszbikus nőre támadtak, október elején pedig két csókolózó férfit vertek úgy össze, hogy kórházban kellett kezelni őket.

 

444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux