Ugrás a tartalomra
x

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

A 888.hu oldalról átvett cikkek rendszerint kiverik a biztosítékot a gay.hu olvasóinál. Most arról írnak - persze az oldalra jellemző stílusban és szemlélettel - , hogy Petra De Sutter személyében egy transznemű politikus lesz az Európai Zöld Párt csúcsjelöltje. Vagyis – bár kicsi rá az esély –, de akár egy transznemű is kerülhet az Európai Bizottság élére. Értelemszerűen erre még nem volt példa, fogalmaznak, majd hozzáteszik: Nem sokáig maradtak tehát a zöldek "emblematikus figura" nélkül.

De Sutter nem egyedül indul a Zöldek pártcsaládján belül a jelöltségért, rajta kívül három másik politikus is megmérettetné magát: a bolgár Atanas Schmidt, a német Ska Keller és a holland Bas Eickhout.
Petra De Sutter belga politikus, egyetemi tanár, LMBTQ-lobbista. Feleségét Claire-nek hívják, s van egy gyermekük is. Egész életében, de különösen az elmúlt öt évben az EU különböző fórumain harcol – többek között – a migránsok, a homoszexuálisok jogaiért.

Twitter-oldalát böngészve hamar kiderül: a lózungok durrogtatásához is nagyon-nagyon ért, itt a demokráciát, jogállamiságot féltő és természetesen a korrupcióellenes posztok vannak többségben. Utóbbi azért is érdekes, mert a korrupció fellegvárában, Brüsszelben erről beszélni egészen elképesztő hozzáállást feltételez. Plusz, tegyük hozzá azt is, hogy az 55 esztendős Petra De Sutter az "isiászos" kvótakirály, Jean-Claude Juncker helyére pályázik, akinek szintén voltak piszkos pénzügyei korábban saját hazájában. Szóval: akár a bizottság berkein belül is maradhat ez a "jó szokás".

Programja bevezetőjében pedig azt írja transznemű zöld politikus: azért kéri az európaiak voksát, nehogy a jobboldal, azon belül is az euroszkeptikus jobboldal kerüljön többségbe az Európai Parlamentben. A jelenlegi folyamatok (bevándorlásellenesség, nacionalizmus és így tovább) ugyanis rombolják az európai folyamatokat, erodálja az Európai Uniót, ennek pedig véget kell vetni.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux