Ugrás a tartalomra
x

Két katolikus pap orálisan kényeztette egymást egy kocsiban

Az eset a Floridai Miami Beachen, egészen pontosan a Ocean Drive 1300 előtt zajlott szeptember 3-án. A két férfi egy fekete Volkswagen Beetle autóban kényeztette egymást. Szerencsétlenségükre az autó mellet elhaladó rendőrnek feltűnt, hogy mi történik az autóban. A rendőr a két férfit Diego Berriot (39) és Edwin Giraldo Cortezt (30) letartóztatta. 

A letartóztatást végző rendőr így számolt be az eseményről:

"Leparkoltam a járművel és gyalogosan megközelítettem a jármű utasoldalát. Láttam az alperes Berrio-t az utasülésen, orális szexet folytatva Giraldo vádlottnak, aki a vezetőülésen ült. Giraldo nadrágja kigombolva és a nemi szerve kint volt a nadrágjából. Ezt az Ocean Drive mellett félreállva, a járda mellett, a gyalogosok szeme láttára történt."

Edwin Giraldo Cortez a bíróságon óvadékkal történő szabadlábra helyezést kért, mivel vissza kívánt térni Kolumbiába, ahonnan 2 hónapra érkezett, hogy missziós szolgálatot tegyen. A bíró végül Cortez részére 500 (140 ezer Ft), míg Berriot részére 250 dolláros óvadékot állapított meg, mely kifizetése után elhagyhatták a börtönt. 

Kedden kiadott nyilatkozatában Blase J. Cupich, a chicagói érsek azt mondta, hogy Berriotot azonnali hatállyal eltávolították tisztségéből. "A mi felelősségünk, hogy gondoskodjunk arról, hogy azok, akik szolgálják az embereket, alkalmasak legyenek a feladatukra. Cortez Kolumbiai feletteseit értesítették a történtekről, az Ő dolguk lesz eljárni az ügyben - nyilatkozta Cupich érsek. 

 

Bíróságon készült videófelvétel: 

A katolikus egyháznak már csak ez hiányzott. Különösen azok után, hogy Több mint ezer gyereket molesztáltak a pennsylvaniai papok az elmúlt 70 évben.

3 milliárd dollár - ennyibe kerülhet a katolikus egyház pedofilügyek miatti kártérítések

Ahogy arról már beszámoltunk, több mint ezer gyereket molesztáltak a pennsylvaniai papok az elmúlt 70 évben.  2002-esnél is sokkal hatalmasabb pedofilbotrány-sorozat van kialakulóban az USA-ban.

A CNN vagy fél tucatnyi ügyet összegyűjtött, de ezek közül is kilóg Pennsylvania, ahol kétéves nyomozás után összesen 300 pap vagy egyházi ember esetében merült fel a pedofília gyanúja, összesen 1000 esetről szereztek tudomást 1940 óta.

Ennél azonban sokkal több gyermek elleni szexuális erőszak történhetett, ám ezek jó része valószínűleg örökre a feledés homályába merül.

A New York Post azt írja, hatalmas, mintegy hárommilliárd dolláros (847 milliárd forintos) összeget kell majd kifizetnie annak a hat állambeli egyházmegyének, amelynek papjait érintettnek találták ezekben az ügyekben.

A katolikus egyház olcsóbban is megúszhatná egyébként, ha nem tagadná le minden egyes alkalommal az elkövetett erőszakot. Így általában megegyezéssel végződnek ezek az ügyek, amikor - hasonlóan a metoo botrányok ügyeihez - a felek pénzben állapodnak meg.

Az egyházi személyek "visszatérően és szándékosan birkózásnak vagy lovacskázásnak minősítik ezeket a szexuális visszaéléseket vagy éppen nem megfelelő magatartásnak", mondta Josh Shapiro, pennsylvaniai államügyész.

Az esetek feltárását azonban nem csak az egyház tagadó hozzállása, hanem az amerikai törvények is nehezítik: sok feljelentésből azért nem lesz ügy, mert a jelenleg hatályos törvények alapján a gyerekmolesztálást 1-2 éven belül jelenteni kell. Az áldozatok pedig ennyi idő alatt addig sem jutnak el, hogy saját családjuknak, ismerőseiknek feltárják ezeket az eseteket, nemhogy feljelentést tegyenek.

A 300 pedofil pap ügyéből mindössze két személy esetében várható vád alá helyezés, és büntetőügy. 100-an már nem élnek, a többségük pedig már nem pap. (New York Post)

 

 

 

             

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux