Ugrás a tartalomra
x

15 ország állt ki a Csecsenföldi melegekért

Többször írtunk a Csecsenföldön történő eseményekről, melyek során meleg férfiakat vertek és kínoztak meg, vagy éppen gyilkoltak meg, mint például Zelimkhan Bakaev orosz popénekest, a csecsenföldi hatóságok homoszexualitás vádja miatt letartóztatták, megkínozták és meggyilkolták. 

 

Ramzan Kadirov Csecsen elnök és Zelimkhan Bakaev orosz popénekes 

 

A homoszexuálisok elleni tisztogatások 2016-ban kezdődtek Ramzan Kadirov Csecsen elnök tudtával és támogatásával. Korábban nemzetközi tiltakozás hatására Oroszországot vizsgálat megindítására kötelezték, hogy pontos képek kapjanak, hogy mi is történik az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön.

 

Ramzan Kadirov, Csecsenföld elnöke és Putyin nagy cimborája egy interjúban, amit az HBO készített vele, azt mondta, nincsenek meleg férfiak Csecsenföldön. A riporter azokról a vádakról kérdezte a politikust, amik szerint Csecsenföldön meleg férfiakat vetnek börtönbe és kínoznak meg csak a szexuális irányultságuk miatt.

Erre mondta Kadirov, hogy ez nonszensz, mert nincsenek is melegek a tagköztársaságban. Aztán hozzátette, hogy „ha valaki mégis átcsusszanna a szűrőn”, akkor azokat el kellene szállítani, hogy Csecsenföld „megtisztuljon”. Kadirov azt mondta, a melegeket lehetne mondjuk Kanadába deportálni, utalva ezzel a kanadai kormány korábbi bírálataira, amikkel Csecsenföldet illették a homoszexuálisokkal való kegyetlen bánásmód miatt.

Kadirov szerint azok a fiatal csecsen férfiak, akik kínzásokról számoltak be, azok „ördögök”, és egy szavukat sem szabad elhinni, mert pénzért hazudnak, és Isten majd lesújt rájuk.

 

A vizsgálat eredményét idén májusban nyújtották be az ENSZ-hez, mely megállapítás furcsa eredményt hozott. A vizsgálat megállapította, hogy a Csecsen régióban nem találhatók LMBTQ emberek. Leegyszerűsítve, nem élnek melegek Csecsenföldön. Amit azért furcsáltak az ENSZ diplomaták, mert főként Kanadába és Franciaországba folyamatosan érkeztek menekültkérők a Csecsen tisztogatás ellen. 

Most az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), melynek tagja Oroszország is, elítélte a jelentést, és egyúttal eljárást indít az emberi jogok súlyos megsértése miatt

A 15 ország: Kanada, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Írország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Svédország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

 

Csecsenföldön a mai napig érvényben van a "becsületgyilkosság" amely alapján a homoszexuális családtagot megölhetik. Sőt a Novaja Gazeta  orosz hetilap szerint Csecsenföldön - ahol a homoszexualitás tabunak számít - a hatóságok buzdították a családtagokat a "becsületgyilkosságokra" . A független hetilap úgy tudja, hogy legalább két embert meggyilkoltak a hozzátartozói, egy harmadik pedig kínzásokba halt bele.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux