Ugrás a tartalomra
x

A magányos férfiak 67 százaléka nem védekezik

Egy friss kutatás összefüggést talált a védekezés nélküli szex és a lelkiállapot között.

Korábbi kutatások már találtak összefüggést a lelkiállapot és aközött, hogy azok akik lelkileg kevésbé kiegyensúlyozottak, sokkal inkább veszélyeztetettek a HIV fertőzéssel szemben. A mostani kutatás ennek a kutatásnak a folytatása, amely immár a probléma mértékét is képes behatárolni. 

A kutatásban résztvevő 507 kínai férfi közül, azok akik magányosnak érzik magukat, sokkal nagyobb számban hajlandóak anális közösülés alkalmával védekezés nélkül szexelni, és a vizsgált időszakban 67 százalékuknak volt is ilyen kalandja. A kínai férfiak mellett Kaliforniai intézményekben is végeztek vizsgálatot, és ott is hasonló eredményre jutottak. 

A vizsgált személyek 26,8%-a mérsékelt, vagy súlyos depresszióban szenvedett, 35%-uk magányosnak érezte magát. A vizsgálati eredményt fordítva is meg kell vizsgálni, ebből kitűnik, hogy főként Kínában a homoszexuális viszonyt folytatók a HIV kitettség mellett a depressziónak is ki vannak téve. 

A kutatás a HIV terjedésének lassítása, valamint az eredményesebb gyógyítása érdekében szükségesnek tartja a mentális egészség szükségleteinek növelését, és biztosítani a szükséges és megfelelő biztonságos környezet, és emellett a szociális támogatás növelését is.

 

Rendszeresen járj szűrésre, és kérd tanácsadó segítségét. Ha lelkisegélyre, vagy információra van szükséged, KATTints ide.   

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux