Ugrás a tartalomra
x

Szivárvány karszalag a Bundesligában

A VfL Wolfsburg német labdarúgóklub bejelentette, hogy kapitánya minden jövőbeni mérkőzésen szivárvány karszalagot visel, hogy hangsúlyozza a csapat elkötelezettségét a homofóbia elleni küzdelemben.

Az FC Schalke elleni nyílt mérkőzés előtt a csapat bemutatta a karszalagot, amelyet Josuha Guilavogui kapitány visel.

Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg)

 

A klub szóvivője elmondta, hogy "az összes VfL csapatkapitány" viselni fogja a szivárvány karszalagot a közelgő szezonban a férfiak, a női és az ifjúsági csapatok körében is.

A kezdeményezést a VfL Wolfsburg női csapatkapitánya, Nilla Fischer után vették át, aki 2013-ban összeházasodott feleségével és elkezdett szivárvány karszalagot viselni a pályán.

Nilla Fischer - VfL Wolfsburg

A klub vezetése  úgy döntött, hogy a gesztust ki kell terjeszteni az összes VfL csapatra. VfL vezérigazgató Jörg Schmadtke elmondta:

"Klubként toleráns társadalmat képviselünk. Ezért nemcsak beszélünk a diszkrimináció ellen, hanem az egész szezonban és minden csapatunknál világosan jelezzük, hogy a sokféleség mellett állunk."

 

Guilavogui üdvözli a lépést és azt mondta:

"Labdarúgóként példaképek vagyunk, és a szivárvány szimbólummal szeretnénk megmutatni, hogy mindenkit elfogadunk a stadionunkban és a klubunkban. Nem számít milyen színű a bőröd, milyen nemű vagy, kit szeretsz, függetlenül attól, hogy milyen hiedelmek vannak - a futball mindenki számára öröm. Ez az, amit a szivárvány karszalag képviseli, és mint csapat, emögött az üzenet mögött állunk."

 

2014-ben egy névtelenség mögé bújó meleg labdarúgó a Bundesligából beszélt a sportban érezhető homofóbiairól, és azt állította, hogy csapattársai nem hajlandóak meztelenül zuhanyozni előtte, miután kiderült homoszexualitása.

"Véletlenül a csapat megtudta, hogy meleg vagyok. Egy edzés után beléptem a zuhanyba, és rájöttem, hogy az összes csapattársam alsónadrágban van. Természetesen teljesen megdöbbentem, és először nem tudtam, miért történt ez. Aztán lassan ráébredtem, ez nekem köszönhető. Ebben a pillanatban azt hittem, a karrieremnek vége. Nem akartam többet edzésre járni. Ez azt mutatta számomra, hogy a melegeket nem fogadják el a labdarúgásban. És ez nem is fog változni a közeljövőben."

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux