Ugrás a tartalomra
x

Randi helyek, ahol jól indulhat a kapcsolatod

A minap az egyik szerkesztőnk randi szervezésbe ásta bele magát, és ekkor szembesült azzal a problémával, hogy ha igazán leszeretné nyűgözni kiszemelt partnerét, csak a szokásos közhelyek jutnak  eszébe. Pedig mennyire hétköznapi és már-már unalmas lehet a Margit-sziget, vagy éppen a Gellért-hegy, de a Kopaszi-gát is. A randi helyszín kiválasztásánál fontos, hogy mind a két fél részére megfelelő legyen.

A legfontosabb a randi helyszín kiválasztásánál, hogy megfelelő nyugodt légkört biztosítson mind a két fél számára. Nem árt ha tisztában vagyunk, hogy a meghívott személy mit kedvel, és mit nem. Mindenképpen szükséges egy kis puhatolózás a helyszín kiválasztása előtt. 

Ne akarjunk borkóstolás programra vinni olyan embert, aki nem szereti a bort, vagy egyáltalán nem fogyaszt alkoholt. De a tériszonyos pasit se akarjuk felültetni a Libegőre.

A randipartnerek életkora is behatározza a megfelelő hely kiválasztását

Moziba szervezni a randit inkább a 17-21 éves korosztály számára lehet előnyös, de ennél idősebb emberek esetében nem feltétlenül jó döntés. De ha már minden áron a mozi mellett döntöttünk, akkor fontos, hogy a mozit kövesse egy séta, vagy beülős beszélgetés, ahol a partner szemébe lehet nézni és jó beszélgetés kezdeményezés lehet a film kitárgyalása.

Egy felmérés alapján első randira nem ajánlott: - Közös vacsora a családdal, - Barátok bevonása a randira, - Fürdőzés, SPA, -  Konditerem (ezen kicsit meglepődtünk, már hogy van akiben felmerül randit szervezni egy konditerembe). 

Milyen az ideális randihely tehát?

  • Nyugodt környezetet nyújt a fesztelen beszélgetésnek
  • Lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan befejezzék a randevút, ha mégsem működik a kémia
  • Egyben lehetőséget nyújt arra is, hogy tovább maradjanak, mint tervezték, ha nagyon jól működik a kémia
  • Kényelmesen érzik magukat mindketten

 

Néhány ötlet helyszínnek:

 

BOWLINGOZÁS

Laza, könnyed szórakozást ígérő este, pláne, ha két gurítás között legurítotok pár italt is. Hogy nyerj, vagy ne, arról megoszlanak a vélemények, úgyhogy inkább csak guríts, és döntsön a szerencse!

Hová érdemes menni? Bármelyik plázába, de inkább bowlingklubokat ajánlunk: Strike Bowling Club vagy Rubin Bowling
Mennyibe kerül? 2-4000 Ft/fő/óra

 

MINIGOLFOZÁS

A hagyományos golf a híres színészek és üzletemberek sportja, a minigolf legyen a miénk! Játszani mindenki szeret, pláne, ha az adott játék már a kezdeti fázisban is szórakoztató, mi több, azonnali sikerélménnyel jár. Közösen játszva tanulhattok, mi más kellene egy első randin?

Hová érdemes menni? Detect Magyar Minigolf Központ vagy ELTE Sporttelep
Mennyibe kerül? 800-1000 Ft/óra/fő

 

LÁTHATATLAN KIÁLLÍTÁS

Mintha csak az első randikra találták volna ki. A Láthatatlan Kiállítás évek óta Budapest egyik leglátogatottabb programja, szóval, nem nagyon lőhetsz mellé vele. Ráadásul a Kis herceg óta tudjuk, hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan… A vaksötétben hiába próbálod magad eladni a hupikék szemeiddel vagy Sensodyne-reklám mosolyoddal: itt bizony keményen nyomatni kell a poénokat, amihez kiváló alap lehet a tárgyak – vagy egymás – tapogatása.

Hová érdemes menni? A Millenárisra
Mennyibe kerül? 1700-2000 Ft/fő

 

CSOKOLÁDÉ- VAGY BONBONKÉSZÍTÉS

Akadnak olyan édességüzletek, ahol pár óra alatt megtanítanak ilyen finomságokat készíteni. Ugye előtted is ott van a jelenet, amikor az összemaszatolt fiú arcáról gyengéden letörlöd a csokit? Na, ugye. Jól sikerült randi esetén örök emlék lehet az első, közösen elkészített bonbon – vagy legalább addig, amíg meg nem eszitek. Ha esetleg nem jött össze a pasival, akkor se keseredj el, legalább megtanultál bonbont gyártani.

Hová érdemes menni? Szamos Csokoládé IskolaKocka Csoki vagy Barny’s
Mennyibe kerül? 5-10 000 Ft/fő

 

BÁLNA TERASZ

Lenyűgöző panoráma, igen, ez itt Budapest egyik legszebb helye, és kiváló randi hely! Többféle lehetőség közül is választhattok a környéken. Ha jó az idő, üljetek ki egy finom itallal és gyönyörködjetek a meseszép tájban, a Dunán ringatózó hajókban és egymásban is természetesen. Ha rosszabb az idő, üljetek be egy forró csokira (a mogyorós az isteni), télen pedig jégkorcsolyázhattok a minden évben ingyenesen felállított pályán. A Nehru parton sétálhattok és hajókázni is elmehettek a közelben, ha úgy adódna kedvetek. Ez az igazi Budapest, élvezzétek a tájat és egymás társaságát!

 

CATCAFE BUDAPEST

Mindketten szeretitek a cicákat? Esetleg nagyon izgulós vagy és nehezen jönnek a témák az első randin, annak ellenére is, hogy a társkereső oldalakon kisregényeket is képes vagy írni? Akkor ez a randihely nektek való! Ebben a budapesti kávézóban szeretnivaló macskák között beszélgethettek, de nem árt figyelmesnek lenni, mert bármikor felugorhatnak közétek, vagy akár az asztalotokra is, ha egy kis simogatásra vágynak. A cicusok köztudottan jó stresszoldó képességgel rendelkeznek. Ha izgulni szoktál az első randin, jó segítség lehet ez a kávézó, és nem mellékesen az első beszélgetős témátok is meglesz, nem másról mint ezekről az édes cicákról.

 

FÜVÉSZKERT

Az ELTE füvészkertje, Budapest egyik legszebb botanikus kertje. Tavasszal, amikor rügyeznek a fák és nyílnak a virágok, nagyon élvezetes itt sétálgatni és szagolgatni az ébredő természet illatát. A nők imádják ezt a helyet, nyugis, szép és jó a megközelíthetősége is. Ha van kedvetek egy kis pikniket is tervezhettek a természet lágy ölén, nagyon hangulatos randi sikerülhet ebből.

 

FENEKETLEN-TÓ

Olyan kézenfekvő, mégis, mikor jártál erre utoljára? A tavi andalgás nem csak tavasszal lehet romantikus. Zúzmarás fák, befagyott tó, jégcsapok! Téli romantika, összebújós séták, ráadásul nagyon közel a legnagyobb budai csomópontokhoz.

 

KÁROLYI - KERT

Nemcsak Budán, de Pesten is vannak olyan gyönyörűségek, melyeket érdemes még az őszi pompájukban megtekinteni. Ilyen például az V. kerületi Károly-kert is, amely néhány évvel ezelőtti felújítását követően lett a belvárosiak kedvelt helye. A parkban, amely egy belvárosi séta során kihagyhatatlan, árnyat nyújtó hatalmas fák, buja füves tisztások, csobogók és szökőkutak várnak, melyek kellemes hangulatot biztosítanak.

A békebeli időket felidéző hangulatos liget a Ferenczy István utca, a Magyar utca és a Henszlmann Imre utca között bújik meg, nyugatról pedig a Károlyi-palota határolja. Ha kiültök a Károlyi egyik padjára, a gigantikus tölgyesek alkotta zöldellő háttér olyan érzést kelt, mintha nem is a belváros egyik legrejtettebb zugában bújtatok volna el, hanem egy mesés kis vidéki városkában, távol Budapest zajától.

 

Randi helyszín ötleted oszd meg kommentben

 

 

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux