Ugrás a tartalomra
x

Közönyösen fogadja a lengyel társadalom a homofób támadásokat

James Pickering (39)  és lengyel-német származású barátja Joseph Czarny (25) nem tett mást, minthogy kéz a kézben sétált egy közkedvet lengyelországi strandon. Merészségüknek nem várt következménye lett.

Pickering a Pink Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy két férfi közeledett feléjük, előbb partnere vállára ütöttek, majd agresszív módon sértegetni kezdték őket. A pár úgy döntött, hogy elhagyják a partot, és nem állnak le vitatkozni a férfiakkal. Azok azonban követni kezdték őket, majd hátulról nekik támadtak.

Pickering elmesélte, hogy kétszer tarkón ütötték, annyira, hogy egy kerítésnek roskadt. Partnerének, Josephnek az arcába rúgtak, aki elesett, közben elejtette a telefonját, ami a járdán széttört.

Czarny szerint mégis az volt a legszomorúbb, hogy senki sem sietett a segítségükre. Pickering hozzáteszi, hogy a járókelők közül valaki még meg is jegyezte: „Megérdemelték!”

A két meleg srác elmenekült a helyszínről, találtak egy strandőrt, aki felhívta a rendőrséget. A hatóságok megkezdték a támadás kivizsgálását.

Pickering azt mondja, hogy nem félnek kimenni a partra, de a jövőben bizonyos helyeket elkerülnek. „Nyomasztó a gondolat, hogy az utcán nem vállalhatjuk fel magukat” – mondja. „Nagyon sok helyütt éltem már a világban. Most rejtegetnem kell azt, hogy ki vagyok. Nem jól van ez így! Nem akarok egy másik személyt játszani!”

Forrás: attitude.co.uk

Pickering Czarny

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux