Ugrás a tartalomra
x

16 éves fiút ítéltek el az orosz propaganda törvényre hivatkozva

Maxim Neverov 16 éves, és ő az első kiskorú, akit az Oroszországi propaganda törvények alapján bíróság elé állítottak. 

A fiú bűne annyi volt, hogy a közösségi oldalán "részben meztelen" férfiak képét tette közzé - áll a bírósági indoklásban. Ezt a cselekedetét a "nem hagyományos kapcsolatok propagálásaként" tekintette a bíróság, és a fiút 50 ezer rubel (205 ezer Forint) megfizetésére kötelezte. 

Maxim Neverov

A törvény 2013-as bevezetésekor nagy felháborodást keltett a civil szervezetek körében, de az elmúlt 5 évben a törvény elleni felszólalások egyre ritkábbá váltak. Ez az eset ismét felhívta a figyelmet, hogy mennyire könnyen lehet bárki ellen alkalmazni, aki egy kicsit másként gondolkodik. 

A törvény bevezetése óta a homofób kirohanások és támadások Oroszországban eddig nem látott méreteket öltöttek. Egy kutatás szerint az Orosz lakosság közel 80%-a homofób

Maxim hamarosan ismét bíróság elé áll, hogy fellebbezzen a döntés ellen. Az orosz LMBT hálózat jogi támogatást nyújt számára. Ezzel egyidőben globális petíciót indítottak, amelyet több mint 20 000 ember írt alá, követelve, hogy csökkentsék a fiú büntetését, és vessenek véget az Oroszországi abszurd törvényeknek, melyek a homoszexuálisokat bünteti.

A petícióhoz most te is csatlakozhatsz ezen a linken

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux