Ugrás a tartalomra
x

Lelövette magát a rendőrökkel, mert meleg volt

Múlt héten a Spanyolországi Cornellà de Llobregat-i rendőrőrsre egy 29 éves férfi Allahu Akbar felkiáltással lépett be. Az esetről a Rafael Comes rendőrkapitány így nyilatkozott: 

"Egyértelműen látszott, hogy ez a személy támadóként, gyilkosság szándékával lépett be az épületbe. Az őt feltartóztatni igyekvő egyenruhást fizikailag bántalmazni akarta, a rendőrnek ezért nem maradt más választása, mint hogy lőfegyverével ártalmatlanítsa. Álláspontunk szerint terrortámadás történt, ennek megfelelően kezdtük kivizsgálni az ügyet. Az egyén Allahrot éltette, a többi szót a rendőr nem értette".

Az ügy felgöngyölítése során a támadó Abdelouahab Taib feleségével is elbeszélgettek. A nő elmondta, hogy férje valószínűleg a rá váró szégyen miatt vitte véghez tettét, mert a feleség férje szexuális irányultsága miatt elakarta hagyni. A feleség elmondása alapján a férje nem tudta elfogadni saját homoszexualitását, és rettegett attól, hogy a muzulmán közösségből is kirekesztik, ha kiderül mássága. A rendőrség a terrortámadást, mint indítékot elvetette, de megkezdték Taib életének feltérképezését, hogy tiszta képet kapjanak, hogy valóban öngyilkosság volt a férfi szándéka. 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux