Ugrás a tartalomra
x
Rövidnadrág típusok

Fontos a hossz!

VÁLASSZ OKOSAN! A SPORTNADRÁG HOSSZÁT AZ EDZÉS TÍPUSA HATÁROZZA MEG

A kényelem szempontjából egyáltalán nem mindegy, mennyire hosszú rövidnadrágban edzel – írja a Men’s Health. Megmutatjuk, hogy a különféle sportágakhoz milyen nadrághossz számít ideálisnak.

A legtöbb férfi a 18 centis shortokat részesíti előnyben, hiszen a legtöbb márka korábban csak ilyen hosszúságú nadrágokat gyártott. A sportruházati cikkek gyártói azonban jól tudják, hogy minden mozgásforma más hosszúságú nadrágot kínál. Íme:

FUTÁS

Mivel ebben az esetben nagyon fontos, hogy kényelmesen tudj mozogni a nadrágban, érdemes a rövidebb 10-11 centis darabokat választani, hiszen így nem hátráltat a mozgásban a gatyád és nem is lesz benne annyira meleged. A futógatyádat viszont ne használd Crossfit edzéseken, mert például guggolás során többet mutathatsz magadból, mint kellene.

ERŐSÍTŐ EDZÉS, GOLF ÉS ÚSZÁS

A 22 centis nadrággal nem lőhetsz mellé, hiszen ez jól takar, szóval nem kell attól félned, hogy villantasz edzés közben. Úszáshoz természetesen rövidebb nadrágot is választhatsz, ha szeretnél.

KOSÁRLABDA ÉS PIHENÉS

A 27 centis rövidnadrágok a legkényelmesebbek, ugyanakkor érdemes arra figyelned a választásnál, hogy felül ne legyenek túl bővek. A lényeg, hogy nagyjából térdig érjenek és kellemesen tudj bennük mozogni.

HA TÖBB SPORTHOZ VÁLASZTASZ

Ha nem szeretnél többféle shortot vásárolni, akkor a 18 centis darab lesz a nyerő. Ez a sportmárkák leggyakrabban eladott hosszúságú nadrágja, mivel nem túl rövid és nem is ér térdig. Kardióhoz, erősítéshez és akár jógához is szuperek.

Sracok shortban

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux