Ugrás a tartalomra
x
""

Manchester gyalogos átkelőinek lámpái átváltoznak a Pride alkalmából

A gyalogos átkelőknél megjelenő új lámpákkal Manchesterben találkozhatunk a Pride fesztivál alkalmából, ha most hétvégén a városba látogatunk .

Négy különleges tervezésű lámpajelzést vezetnek be gyalogos átkelőknél a város egyes területein a Pride alkalmából, amik a leszbikus-, meleg-, heteroszexuális- és transzszexuális kapcsolatokat ábrázolják a megfelelő szimbólumokkal.

Az akciót a 2016-os Bournemouth Pride és a London Pride inspirálta, ahol hasonló kezdeményezések voltak. A hagyományos zöld emberkéket 34 helyen váltják fel ezek a szimbólumok a hétvégén.

Mark Fletcher, a Manchester Pride ügyvezető igazgatója elmondta, hogy egész évben azért kampányolnak, hogy "minél több szervezet vegyen részt a rendezvényen, s ezáltal minél több emberhez juthasson el".

"Az egyedi szimbólumokkal ellátott közlekedési lámpák ezt szórakoztató és vonzó módon teszik" - tette hozzá.

Juergen Maier, a Siemens UK (amely az új közlekedési lámpákat gyártotta) vezérigazgatója elmondta, hogy a cég büszkén támogatja a fesztivált.

"A sokszínűség és a befogadás nagyon fontos a Siemens számára, és ez nagyszerű példája annak, hogy egy ilyen egyszerű ötlettel is lehet támogatni a Pride-ot. Az üzenet így könnyedén eljut minden emberhez Manchesterben, és arra ösztönöz, hogy foglalkozzanak az LGBT témájával."

A Siemens támogatja majd a Gay Village-ben található LGBT Alapítvány kávézóját is a Pride folyamán. A kávézó célja, hogy olyan helyet biztosítson az emberek számára, akik szeretnének kikapcsolódni és más emberekkel találkozni, csökkentve a társadalmi elszigeteltséget.

A Manchester Pride (The Big Weekend) egy négynapos rendezvénye, amely pénteken (2018.08.24) kezdődik Rita Ora-val, Jake Shears-el, Sigala-val és Alexandra Burke-el a színpadon.

pinknews.co.uk

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux