Ugrás a tartalomra
x
Hat embert tartóztattak le Nigériában melegség vádja miatt

Hat embert tartóztattak le Nigériában melegség vádja miatt

Nigériában hat embert letartóztattak és nyilvánosan meghurcoltak, mert a rendőrség gyanúja szerint melegek.

Nigériában 14 év börtönbüntetésre is számíthatnak az olyan személyek, akik azonos neműekkel folytatnak szexuális viszonyt, kivéve a 12 északi államot, ahol a “Sharia” törvény értelmében halálbüntetés jár érte.

Tavaly 42 embert tartóztattak le egy hotelben, Lagos államban, és “homoszexuális cselekmények” elkövetésével vádolták meg őket.

A legutóbbi letartóztatás most Abia-ban történt, ahol a megvádolt férfiak börtönre számíthatnak halálbüntetés helyett.

A nigériai Punch hírportál szerint a City Global Hotel ügyvezetője telefonált a rendőrségnek azzal a bejelentéssel, hogy a szálloda bárjában férfiakat láttak egymással csókolózni.

Ezt követően felment a szobájukba is – amely két fő részére volt foglalva – és elmondása szerint a férfiak csókolóztak és egyéb intim dolgokat műveltek egymással.

A rendőrségi jelentésben az áll, hogy a férfiak kihallgatásuk során egy olyan csoport tagjainak vallották magukat, akik különböző államokból utaztak Abia-ba abból a célból, hogy egymással szexuális kapcsolatot létesítsenek.

A férfiak azonban ezzel ellentétesen nyilatkoztak, mely szerint egyikük születésnapi partijára érkeztek.

Az egyik letartóztatott férfi azt mondta, hogy azért voltak mindnyájan ugyanabban a szobában, mert nem kaptak szobát 6 fő részére.

“Miután fogyasztottunk a szálloda bárjában, felmentünk a szobába átöltözni.” – folytatta.

“Nem sokkal később kopogtattak az ajtón, és amikor kinyitottuk, az igazgató állt ott és kérdőre vont bennünket, hogy miért vagyunk a szobában 6-an.”

“Miután elmagyaráztuk neki a helyzetet, azt mondta, hogy nem engedélyeznek háromnál több embert egy szobában, és azonnal homoszexualitással vádolt meg minket.”

A férfiak tagadják, hogy bármilyen szexuális tevékenységet végeztek volna a szállodában: “Semmi csókhoz és szexez hasonló dolog nem történt a szobában, mivel egyikünk sem meleg.”

Egy másik letartóztatott férfi az alábbiakkal támasztotta alá a történteket: “Meghívtam a barátaimat a születésnapomra és 2 szobát akartam foglalni, de a magas foglaltság miatt erre nem volt lehetőségem. Ezért voltunk egy szobában.”

pinknews.co.uk

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux