Ugrás a tartalomra
x

Meleglobbi, elnyomók elleni csocsó – Soros szervezetei érzékenyítenek a Sziget Fesztiválon

Listáz a Pesti Srácok.

A Sziget Fesztivál mottója, vagyis a “szabadság szigete” tökéletesen tükrözi a heti rendezvény miliőjét. A szivárványszínben pompázó dekorációtól elkezdve a fiatalok önkívületi állapotán át a különféle programokon keresztül mindenről az juthat eszünkbe, hogy itt aztán mindent szabad, itt minden megtörténhet, mindenki egyenlő, semmi sem tilos és semmit ne szégyelljünk. A fesztivál ebben az évben meghirdette a “love revolutiont” is, vagyis a “szeretet forradalmát”, ami alatt pontosan azt értik, hogy bár mindannyian mások vagyunk, máshonnan érkeztünk, más a bőrünk színe, de ilyenkor egy hétre együtt vagyunk és mindez nem számít.

A nagynevű előadókon kívül azonban kevesen ismerik a Sziget egy rejtettebb pontját, az NGO-szigetet. A szervezők és az itt reprezentált résztvevők sem bíztak semmit a véletlenre: a migránsok mentését és védelmét segítő szervezetek, LMBTQ szervezetek tömegei, valamint a szólásszabadságért és demokráciáért küzdő szervezetek mind jelen vannak a civil szervezetek miniszigetén, amelyet közül kiválogattuk azokat, amelyek a legjobban igyekeznek érzékenyíteni a “Sziget szabadság” jegyében:

Magyar LMBT Szövetség

Természetesen nem maradhatnak ki a sorból a különféle LMBTQIXZ emberek jogait szem előtt tartó szervezetek sem, így akiket érdekeltek a leszbikus, melegek, biszexuálisok, transzneműek, queerek, inerszexek… történetek, azok sem mentek haza csalódottan. Ennél a részlegnél a legtöbbet tárgyalt téma az volt, hogy ma Magyarországon hogyan lehetne az ember önmaga, ha egyben az LMBT közösség tagja is.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux