Ugrás a tartalomra
x

“Önszántamból mondtam homoszexuálist”

Felmondott Hír TV-s műsorvezető: Önszántamból mondtam homoszexuálist

Az Átlátszó riportja nyomán több sajtószerv is megírta, milyen változásokat léptetett életbe a Hír TV új vezetősége. Például, a szigorúbb dress code mellett a csatorna már nem ad annak a látszatára, hogy ők elvileg függetlenek lennének az Orbán/Habony/Mészáros/és a haverok-médiabirodalomtól.

De amire a legtöbben felkapták a fejüket, az az érintett Hír TV-s műsorvezető szerint nem igaz. Az Átlátszó úgy tudta ugyanis, hogy megtiltották a meleg szó alkalmazását, már amennyiben persze meleg emberekről volt szó, és már csak homoszexuálist lehet mondani. De Jáky-Szabó Gergely műsorvezető levélben cáfolta ezt, miszerint, ez nem igaz:

A minap megjelent egy cikk, amely arról szólt, hogy a HírTV új vezetésének utasítására használtam a “homoszexuális” kifejezést a “meleg” helyett. Ez nem fedi a valóságot. Az elmúlt három évben, tehát a vezetőségváltás előtt is mindannyiszor, és a most bemutatott felvételen is önszántamból használtam ezt a kifejezést. Sem a vezetőségváltás óta, se pedig az azt megelőző 3 évben egyszer sem érkezett utasítás arra nézvést, hogy ki melyik kifejezést használja ebben a témában, így szerkesztő és műsorvezető kollégáim is mind saját maguk dönthettek erről.

Azt ezúton is megerősítem, hogy Nagy Benedek kollégám és én is beadtuk felmondásunkat, de ezt még augusztus elsején, a vezetőségváltás napján tettük meg, három nappal azelőtt, hogy a bemutatott felvétel elkészült. Felmondásunknak tehát ehhez az eseményhez semmi köze.

Jáky-Szabó Gergely

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux