Ugrás a tartalomra
x

A Love, Simon kulisszái mögött

Szépen araszol felfelé a MFF toplistáján a Love, Simon című mozi. Immár az ötödik film, amit az oldalunkról a legtöbben letöltöttek a június 1-ei megjelenése óta. (Ez a film volt az, amit közvetlenül a nyári szünet kezdetekor tettünk közzé az oldalon.) Ebből az alkalomból szedtünk össze egy tucatnyi érdekességet a filmről, illetve a kulisszatitkokról.

Nem sokkal a film forgatásának megkezdése után a főszereplő Nick Robinson öccse nyilvánosan is felvállalta, hogy meleg. Ugyanígy tett a filmben Simon titokzatos szerelmét alakító srác is. (A nevét itt most nem tesszük közzé azok miatt, akik még csak most kapnak kedvet a Love, Simon megtekintéséhez.)

Ez az első, nagy hollywoodi stúdió égisze alatt készített film, melynek főszereplője egy homoszexuális tinédzser. A film összbevételei meghaladják a 60 millió dollárt, miközben a költségvetése mindössze 17 millió volt.

Simon e-mail címe a filmben frommywindow1@gmail.com. Ez a e-mail fiók valóban létezik, ha erre a címre küldesz egy levelet, a következő automatikus válasz fog érkezni: "Miért mailezel nekem, amikor Oreót is ehetnél helyette? Üdvözlettel, Jacques."

A Kszi, Simon forgatása 2017. március 6-án kezdődött meg Atlantában, Georgia államban. A munkálatok április 23-ig tartottak.

Becky Albertalli, a film alapjául szolgáló könyv szerzője is méltatta a filmet. "Pont azt közvetíteni, amit a könyv, vicces, időtlen, őszinte, fájdalmas és romantikus."

A film hatalmas sikert aratott a kritikusok körében. A RottenTomatoes kritika-aggregátor portálon 92 százalékon állt 165 szemlézett cikket követően 2018. júniusában. Magyarországon ekkor volt a hivatalos bemutató is.

Egyik interjújában a rendező reagált pár kritikára, például arra, hogy a filmben Simon miért nem használja a Grindr-t, vagy megy el egy melegbárba. Berlanti válasza erre egyszerű: Simon még csak 17 éves. És mindkét dolog nagykorúak számára lett kitalálva.

A könyvben volt egy melegbárban játszódó jelenet, amit végül le is forgattak, de utólag kivágtak a filmből, mert úgy érezték, kilóg a narratívából. Sokan remélik, hogy a Bluray-en extraként rajta lesz, mert ebben a jelenetben szerepelt Colton Haynes is.

Simon és osztálytársai a történetben 17 évesek, a színészek a valóságban azonban pár évvel idősebbek. Íme a lista: Nick Robinson (Simon) – 23; Katherine Langford (Leah) – 22; Alexandra Shipp (Abby) – 27; Logan Miller (Martin) – 26; Keiynan Lonsdale (Bram) – 26; Jorge Lendeborg Jr. (Nick) – 22; Miles Heizer (Cal) – 24.

A film egyik jelenetében, ami Simon szobájában játszódik,  az ott található polcon jól kivehetőek a könyvek, amiket a srác olvas. Ezek: Inkább boldog (Adam Silvera); The Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál (Angie Thomas);  The Upside of Unrequited (Becky Albertalli); Szunnyadó parázs (Sabaa Tahir). Ez a lista több okból is érdekes. Egyrészt Becky, Angie és Adam nagyon jó barátok, és mindannyian részt vettek a Love, Simon forgatásán is. És hát, az Inkább boldog egy szuper LMBT könyv…

A forgatás közben olvasta el a főszereplő Nick Robinson a film alapjául szolgáló regényt. (Az alsó képen Nick a filmforgatás szünetében egy rajongójával. Kezében pedig a könyv...)

Lesz folytatása a film alapjául szolgáló könyvnek! Becky Albertalli itt a regény egy másik szereplőjét emeli majd ki főhősnek, de persze kiderül, hogy hogyan alakul Simon és barátjának kapcsolata is. Remélhetően ezt is megfilmesítik majd!

Források: mafab.hu, sorok-kozott.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux