Ugrás a tartalomra
x

A szülei kidobták, a közösség összeállt, hogy teljesülhessen az álma

Egy meleg tinédzser, akinek a szülei átalakító terápiára és a házukból való kitiltásra ítéltek, most főiskolára mehet, miután a tanára hat hét alatt több mint 70 000 dollárt gyűjtött neki.

 

Seth Owen 18 éves fiú álma a Georgetown Egyetem volt, amihez szüksége volt a szülei támogatására is.

 

Seth szülei a Dél-Baptista felekezet tagjai, akik felfedezték, hogy a fiúk homoszexuális. Seth édesapja a fiú telefonjának átkutatása során olyan képeket talált a telefonban, amely egyértelműsítette a család számára a fiú identitását. Ezt követően a fiút elküldték egy terapeutához: – Elküldtek egy keresztény tanácsadóhoz – mondta. “Nyilvánvaló volt, hogy szándékom ellenére az volt a cél, hogy heteróként jöjjek ki a terápiából.”

 

Hozzátette: “Nem olyan volt, mint egy átnevelő tábor, de határozottan kellemetlen átalakítási terápia volt, ahol bátorító és lelkesítő sztereotipikus férfias feladatokat kellett végrehajtani.”

 

A fiú könyörgésére a szülők néhány hónap után a terápiát felfüggesztették. De a terror otthon folytatódott, ahol folyamatosan a homoszexuálisokat és transzszexuálisokat becsmérelték, és hogy ezek a személyek nem is emberek.

 

 

Számos próbálkozás és kudarc után a szülők fiúkat válaszút elé állították, hogy vagy részt vesz a terápia folytatásában, vagy hagyja el a szülői házat. Utóbbi mellett döntött, melyről így mesélt:

– A legrosszabb az volt, hogy csomagoltam a táskámba, kimentem az ajtón, és abban reménykedtem, hogy az anyám megállít az ajtóban. Reméltem, azt fogja mondani: Én jobban szeretem a gyermekemet, mint a vallásomat.”

Az elkövetkező hónapokban felváltva lakott a barátainál. Hogy eltudja tartani magát főállásban dolgozott, mellette pedig befejezte a középiskolát 4,6-os átlaggal.

Amikor a Georgetown egyetem értesítése megérkezett, hogy felvették az egyetemre teljesen összeroppant. A sikeres felvételi mellett ott állt, hogy várják a család anyagi hozzájárulását is, hogy megkezdhesse a tanulmányait.

A fiú szenvedését látta Jane Martin leszbikus tanárnő is, aki elbeszélgetett a fiúval és megpróbált segíteni neki. A GoFundMe oldalon gyűjtést indított a fiúnak 20 ezer dolláros céllal, az alábbi szöveggel: “Tudom, hogy a cél irreálisnak tűnik, és a körülmények nem ideálisak, de tudom, hogy a közösség lehetővé teszi a lehetetlent. A Büszkeség hónapja van és szivárványok bőven vannak a világon. Segíts nekem szivárványt hozni Seth viharában.”

 

Jane Martin a feleségével Martin a feleségével
Jane Martin a feleségével

 

A közösség reagált a fiú történetére és példaértékűen állt a fiú mellé. Többen is ezer dollár körüli összeggel támogatták.

“Miután elérte a 2000 dollárt a gyűjtés, Seth nagyon meglepődött. “Nagyon meglepődtem, hogy az emberek, akik olyanok mint én, tényleg törődnek velem”- mesélte el Martin.

“Nagyra becsülöm, hogy mindannyian megadtátok nekem a megnyugvást, hogy hitelesen éljek, és képes maradjak a folytatásra az álmaim elérésében” – mondta Seth.

A gyűjtés során 70 ezer dollárt gyűjtöttek a fiúnak, aki hamarosan Washingtonba költözik, hogy megkezdhesse tanulmányait.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux