Ugrás a tartalomra
x

Hozzánk jöhet forgatni az év egyik legnagyobb felfedezettje

A Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet lehet a főszereplője Denis Villeneuve Dűnéjének, amit legalább részben valószínűleg a budapesti Origo filmstúdióban fognak forgatni – írja a 24.hu portál.  A híres sci-fi újrafeldolgozása a Szárnyas fejvadász 2049 után a második filmje lehetne a rendezőnek, ami nálunk forog.

Chalamet már a végső megbeszéléseket folytatja a filmet gyártó Legendary stúdióval, úgyhogy már szinte biztos, hogy ő fogja alakítani Paul Atreidest, a sivatagbolygóra száműzött herceget, aki a helyi lakosság segítségével áll bosszút családjáért. Frank Herbert kultikus regényéből 1984-ben David Lynch készítette el minden idők egyik legborzalmasabb filmjét, majd 2000-ben a Syfy Channel csinált egy fokkal vállalhatóbb minisorozatot.

Szinte már borítékolható azonban, hogy a februárban forgó Villeneuve-féle lesz a könyv legjobban sikerült feldolgozása: a rendező élete projektjének nevezte a filmet, és ő már a közelmúltban is bebizonyította, hogy képes elképesztően okosan hozzányúlni az epikus sci-fi műfajához.

Chalamet gyerekszínészként először Noah Baumbach A tintahal és a bálnájában alakított nagyot, majd később az Interstellarban is feltűnt. Legnagyobb sikerét tavaly érte el, amikor a Szólíts a nevedenben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték a mindössze huszonhárom éves színészt.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux