Ugrás a tartalomra
x

Novák Katalin nem megy el a Pride-ra

Novák Katalán családügyi államtitkár a hétvégén kifejtette a véleményét a melegségről és a családokról. Azt mondta, vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, de a magyar kormány figyel és lecsap.

Ezt követően Bősz Anett liberális politikus nyílt levélben hívta meg Novákot a Pride felvonulásra, szombatra. Az államtitkár szintén nyílt levélben, vagyis sajtóközleményben válaszolt (első rész itt, második itt). Megköszönte a meghívást, majd azt fejtegette, Bősszel egyetértenek abban, hogy:

Magyarországon a kisebbségek jogai erősek, a többségétől eltérő szexuális irányultságú emberek is biztonságban élhetnek itt. (…)Megnyugtatom, a kisebbségek jogait magam is tiszteletben tartom, így velem nem érdemes ijesztgetni őket.

Sajnálja ugyanakkor, hogy „az egymás iránt szükséges tiszteletet néhányan hajlamosak kizárólag egy irányban értelmezni. Amikor egyes országokban betiltják a lányok szoknya-viselését, amikor az édesanyát nem lehet édesanyának, az édesapát édesapának szólítani, amikor gyerekeket eszközként használnak ideológiai küzdelmekhez, akkor nem emberi jogokról, nem tiszteletről, hanem éppen ellenkezőleg, tiszteletlenségről és a jogok elvitatásáról van szó.”

A Pride felvonuláson azonban nem vesz részt, Bősznek pedig azt kívánja, érezze jól magát, és kéri, „amennyiben a korábbi felvonulásokon látottakhoz hasonlóan – keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban!”

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux