Ugrás a tartalomra
x

A mozi meleg csillagai – 13. rész: Tom Cruise

Tom Cruise – egy meleg pornósztár vallott afférjukról

Bár Katie Holmes személyében Tom már harmadik feleségét is elfogyasztotta, karrierje kezdete óta mégsem tud megszabadulni a pletykáktól, miszerint saját neméhez vonzódik. 2001-ben a francia Actustar magazin egy meleg pornószínésszel, Kyle Bradforddal készített interjút, aki azt nyilatkozta, hogy annak idején volt egy röpke románca a Top Gun sztárjával és, hogy Katie bizonyára tudja az igazságot Tomról. A színész persze rögtön beperelte mind az újságot, mind Bradfordot, és végül 10 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki.

A színész háromszor volt már házas, és gyönyörűbbnél gyönyörűbb feleségei voltak –, de a bulvármédiában időről időre előkerülnek Tom Cruise kapcsán a meleg vádak. A szcientológiába való belépését is sokan azzal magyarázzák, hogy az egyház fel szokta ajánlani az újonnan csatlakozóknak, hogy ki tudja őket gyógyítani a homoszexualitásukból, és talán őt is ezzel foghatták meg.

Egyébként a vádak eredete még az első feleségéhez, Mimi Rogershez köthető, aki a kapcsolatuk megromlásának okaként a túl kevés szexet nevezte meg annak idején. Mindezt Cruise azzal magyarázta az akkoriban szexbombaként számon tartott nejének, hogy épp önmegtartóztató életet folytat, és komolyan gondolkodik azon, hogy szerzetesnek álljon…

A második feleség, Nicole Kidman is utalt arra, hogy volt valami probléma a házasságuk hátterében! Annak idején még azt is pedzegették az újságok, hogy a kis Suri nem is Cruise-tól fogant. Aztán a kislány születése után lassan csendesedtek a pletykák, ám most előtérbe került a múlt és vele egy férfi, pontosabban egy ex-kolléga, aki színt vallott!

A botránykönyv

Egy néhány éve megjelent életrajzi könyv szerzője, Andrew Morton például azt írja, hogy Tom a Tágra zárt szemek forgatásán homoszexuális kalandba keveredett, amit levelekkel is tud bizonyítani. A levelek azóta sem kerültek nyilvánosságra, de ez nem hallgattatta el a rossz nyelveket.

 

Top Gun – a való életben

"Hosszú évekig élt együtt az American Airlines homoszexuális pilótájával. Nagyon szerette a férfit, akivel a karrierje miatt szakított. A karrierje ugyanis ívelt felfelé, nem derülhetett ki, hogy meleg. Arról nem is beszélve, hogy a szcientológusok elítélik a homoszexualitást, és állítólag gyógyítani is tudják, ugyanis betegségként kezelik" - mesélte Cruise egyik 80-as évekbeli ismerőse.

A Top Gun című film főszereplőjeként

Andrew Morton könyvéből az is kiderül, hogy Cruise állítólag sokáig próbálta leküzdeni homoszexualitását, a szcientológiát is segítségül hívta, mindhiába. Az egyháza ugyanis a melegeket betegnek tartja, és gyógyítani próbálják őket... Ebben bízik Tom is!

Fent és lent: jelenetek a Top Gun-ból

 

Tom Cruise-nak és John Travoltának viszonya van

Legalábbis ezzel a botrányos címlappal jelent meg a Star című amerikai bulvárlap, azt állítva, hogy Tom Cruise és John Travolta nem csak jó barátok, hanem 30 éve intim kapcsolatban is vannak. A Grease sztárja állítólag 1983-ban vetett szemet az ifjú Cruise-ra, és elhívta egy Beverly Hills-i francia étterembe, majd azonnal Oregonba utaztak, s egy hétig tartózkodtak az egyik legismertebb vallásos mozgalom iskolájában, ahol John nem csak szakmai támogatással bátorította a top Gun szerepére készülő Tomot. A titkos viszony az amerikai magazin szerint még mindig tart.

Fönt és lent: Tom és Travolta a 80-as évek első felében...

... és évtizedekkel később, még mindig együtt?

A hivatalos életrajz

Tom Cruise, teljes nevén Thomas Cruise Mapother IV (Syracuse, 1962. július 3.) többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer. A legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon, és ő az egyetlen színész, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található.

Első fontosabb szerepe az 1983-as Kockázatos üzlet (Risky Business) című filmben volt. Ettől kezdve sok A-kategóriás film főszereplőjeként vált Hollywood-szerte ismertté. A világhírnevet 1986-ban a Top Gun hozta meg számára, amelyben pilótát alakított.

Első feleségével, Mimi Rogers-szel (1987–1990.)

A nyolcvanas évek első felében Rebbeca De Mornay-val élt párkapcsolatban, de Cher is többször elejtette, hogy együtt jártak az évtized közepén. 1987. május 9-én Cruise feleségül vette Mimi Rogers színésznőt, akitől 1990. február 4-én vált el. Sokak szerint ő ismertette meg a szcientológiával a sztárt.

Nicole Kidman volt a második felesége (1990–2001.)

Cruise 1990-ben a Mint a villám forgatásán ismerkedett leendő második feleségével, Nicole Kidmannel, akit 1990. december 24-én vezetett az oltár elé. A sztárpár két gyermeket fogadott örökbe, kapcsolatuk pedig 2001 elején ért véget, az akkor várandós Nicole nem sokkal később pedig elvetélt. Cruise 2006-ban házasodott össze Katie Holmesszal. Gyermekük is született, 2012. július 9-én mégis elváltak.

A harmadik feleség: Katie Holmes (2006–2012.)

Kislányával

1990-ben, 1991-ben és 1997-ben a People magazin a világ legcsodálatosabb 50 embere közé választotta. 1995-ben az Empire magazin a történelem 100 legszexisebb filmcsillaga közé sorolta. Két évvel később pedig minden idők öt legnagyobb filmsztárja közé. 2002-ben és 2003-ban a Premiere magazin a 100 legbefolyásosabb ember listáján az első 20 közé, 2006-ban pedig Hollywood legbefolyásosabb színészének választotta, és a 2006-os lista 13. helyezettje lett, a Befolyás listán legjobban szereplő színész.

 

 

 

A sorozat további cikkei

Montgomery Clift James Dean Marlon Brando Rock Hudson Paul Newman Cary Grant Errol és Sean Flynn Tyrone Power Jr. Richard Chamberlain Alain Delon Rupert Everett John Travolta Tom Cruise Keanu Reeves Matt Bomer Wentworth Miller Patrick Swayze Xavier Dolan

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux