Ugrás a tartalomra
x

Újra együtt a fiúk a klubból

 

Az Entertainment Weekly meghívására ismét összeállt a Fiúk a klubból (Queer as Folk) gárdája. A  Showtime 2005-ben fejezte be a legendás sorozatot, s azóta nem volt így együtt a teljes csapat. A találkozón készült interjúkat és fotókat június 8-ai számában közölte le a magazin. Folytatása nem lesz a szériának, de talán jobb is így, hisz amint a képekről is látszik, múlik az a queer-va idő!

A nyitóképen balról jobbra: Michelle Clunie (48), Thea Gill (48), Robert Gant (49), Hal Sparks (49), Gale Harold (48), Randy Harrison (40), Sharon Gless (75), Peter Paige (49), és Scott Lowell (53).

Az öt évadot megélt szériát egy angol minisorozat  alapján forgatták, aminek szintén Querr as Folk volt a címe. Mint a Justin-t alakító Randy Harrison mondja, annak idején VHS-en belenézett az eredetibe. Az első gondolata az volt, hogy remek, de mindjárt kétségei is támadtak, hogy ilyesmit a prűd USA-ban lehetetlen lenne megcsinálni.

Sharon Gless Debbie Novotny-t játszotta, Michael édesanyját, aki egyedül neveli meleg fiát és teljesen elfogadta annak másságát. "Ez volt az első alkalom, hogy elolvastam egy forgatókönyvet és mindjárt tudtam, nagyon jó lennék ebben a szerepben." Sharon olyan magabiztosnak érezte magát, hogy felhívta Jerry Offsay-t, a Showtime programigazgatóját és azt mondta neki: ő szeretné az anyát játszani.

A sorozatban a nagymenő Brian Kinney-t  Gale Harold alakította. Mint mondja, a forgatás első napján nem volt éppen túl magabiztos, kétségei voltak afelől, hogy el tudja játszani a laza és nagyképű karaktert, hisz az első nap vették fel a legendás szex jelenetet Justin-nal. Később azonban a szex is már könnyebben ment, tette hozzá.

"Mindig azt mondtam, hogy ez a műsor több szempontból is jobb heteroszexuálissá tett engem, mert megtanított, hogy elfogadóbbá váljak" - mondja Scott Lowell (Ted Schmidt). A kijelentésre Peter Paige csak helyeselt.

Bár a történet Pittsburgh-ben, Pennsylvania-ban játszódik, a sorozatot a kanadai Torontóban forgatták. Hal Sparks és Randy Harrison gyorsan barátokká váltak, hisz egy ideig szobatársak voltak, amíg Harrison nem talált magának saját szállást.

Michelle Clunie (balra) és Thea Gill időt kerített arra, hogy megismerkedjenek egymással az első szexuális jelenetük előtt: "Emlékszem, hogy Thea-val találkoztunk az első szexuális jelenetünk előtti estén, és gyakorlatilag csak csókoltunk, mert nagyon fontosnak éreztük, hogy igazi, bensőséges kapcsolat alakuljon ki köztünk, hisz a szerep szerint a két nő már régen együtt voltak "- mondja Clunie.

"Isten tudja, a ruhák és a frizurák mások voltak, de az érzelmek valahogy ugyanazok maradtak" - mondja Peter Paige (balra) arra célozva, hogy valójában nincs különbség az érzelmeiket tekintve melegek és heterók között.

Hal Sparksnak (Michael Novotny) ügynökei megszerezték a sorozat forgatókönyvét. Azt mondták neki, hogy ugyan ez egy hatalmas bumm volt Angliában, de mégsem ajánlják neki. Tudták, hogy dühös lett volna, ha nélküle döntenek, ezért mégis megmutatták neki a forgatókönyvet.  Hal szerencsére más véleményen volt. Nevetve hozzáteszi, hogy azóta már más ügynökökkel dolgozik.

"Csak azt akartam, hogy a televízióban a melegek is megjelenjenek." Randy Harrison elmondta, miért érdekelte az, hogy eljátszhassa Justin karakterét. "Én tizenévesként már elfogadtam saját másságomat és támogatni szerettem volna a médiát, hogy tükrözze saját tapasztalataimat."

Peter Paige már évekkel a sorozat előtt megpróbált előbújni a családja előtt, de nem akarták komolyan venni. Azután jött a Fiúk a klubból sorozat… A People, a Newsweek, az Entertainment Weekly is már erről írt… Fájdalmas dolog volt a tudomásul vétel, de megérte, mert Peter számára kinyílt a világ, hogy őszintébben tudott benne élni.

Gyorsan sztárok lettek a szereplők. "Jó volt látni, hogy mennyire pozitívan fogadta a közönség a sorozatot, de hirtelen úgy éreztem, hogy még én sem tudok önmagam lenni, mert én lettem Brian", mondta Gale Harold 2000. decemberében, amikor debütált a sorozat. "Nagyon izgalmas volt, nagyon örültem, de félelmetes is volt az egész."

A sorozatot nem felejtik az emberek. 2016-ban egy szélsőséges iszlamista terrorista lövöldözni kezdett az orlandói Pulse éjszakai melegbárban. A terrortámadásnak sok halálos áldozata volt.  A támadás túlélői közül ketten később találkoztak Robert Gant-tel. Arról beszéltek neki, hogy ugyanazt élték át, amit korábban a sorozatban bemutattak. A Babylon meleg bárt ugyanis a forgatókönyv szerint bombatámadás érte. Könnyes volt a szemük, még mindig hatása alatt voltak a történteknek. Gant szerint olyasmit mutattak be a sorozatban, az eszét vesztett homofóbiát, ami ellen küzdeni kell.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux