Ugrás a tartalomra
x

Újabb vádak merültek fel a bicskei pedofil igazgató ügyében

Az RTL Klub híradója szerint új vádak merültek fel a bicskei gyermekotthon molesztálással vádolt egykori igazgatójának ügyében. A vádirat szerint most már vesztegetés és kényszerítés miatt is felelnie kell majd.

A híradó szerint a volt igazgatóhelyettest megvádolták az ügyben, mert ő is tudott arról, mit művel az igazgató a gyerekekkel, sőt, segített is az igazgatónak elintézni, hogy ne tudódjon ki a dolog.  Egy ott dolgozó alkalmazott azt állítja, az igazgatóhelyettes az egyik kiskorú sértettet megkereste, hogy vonja vissza a nyilatkozatát, pénzt adott neki ezért. A munkatárs elmondta a riportban, hogy a gyerekektől később megtudták, hogy elképesztő dolgokkal zsarolta, fenyegette őket az igazgatóhelyettes, aki jelenleg Bicskén egy általános iskolában tornatanárként dolgozik.

Az egykori igazgató ügyét tavaly decemberben kezdték meg, itt olvashatja tudósításunkat a tárgyalásról.

A Fejér Megyei Főügyészség azért emelt vádat a két férfi ellen, mert 2004 és 2016 között a nevelésük, gondozásuk, felügyeletük alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá-fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményeket végeztek, több esetben megkísérelték a gyerekeket szexuális cselekményre rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztették. Az igazgatót 2016 októberében függesztették fel állásából, miután az RTL Klub segített feltárni az ügyet, és talált olyanokat, akik nyilatkoztak róla.

index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux