Ugrás a tartalomra
x

A csajozásban elakadó fiúkat kapja el meleglobbi

Nem más szellemi óriás, mint maga Jeszenszky "DJ Jeszy" Zsolt szólal meg az Operaház körül kialakult legújabb kormánypárti iszapbirkózás kapcsán, miszerint melegségre nevel-e a Billy Elliot című színpadi mű. Bár a szerző nagyon szeretne tőlünk egy homofób pecsétet a homlokára, mi azért észrevettük két elhajló mondatát a tiszta tanítástól:

  • "Senkit sem szabad, hogy a munkájában, a karrierjében, emberi kvalitásainak megítélésében stb. bármilyen hátrányos megkülönböztetés érjen a szexuális orientációja miatt."
  • "Igen, igen, vannak, akik valami érthetetlen oknál fogva valóban, eredendően, zsigerből a saját nemükhöz vonzódnak."

Magyar Idők hasábjain azonban ez a két magától értetődő mondat egy hosszadalmas kirohanásba van ágyazva. Van itt ugyanis két probléma DJ Jeszy szerint:

  • többen élnek homoszexuális kapcsolatokban, mint ahányan számára érthetetlenül a saját nemükhöz vonzódnának,
  • és Ókovács Szilveszter nagyképű, és kiszolgálja a bal-libsi véleményterrort.

Az előbbi általa felismerni vélt tény oka, hogy a meleglobbi a kamaszkor első szerelmi problémáit kihasználva fogadja a homoszexualitásba a heteroszexuális fiatalokat. A Karc FM szerkesztője így írja le ezt az életszerűségtől fényévekre lévő folyamatot: Rengeteg fiatalt ér csalódás tinédzseréveiben: a kiszemelt lány/fiú nem mutat iránta érdeklődést, sőt az is lehet, hogy általában nem sok sikere van a másik nemnél, míg az osztálytársak hódítást hódításra halmoznak. Düh, frusztrációk, önértékelési zavarok alakulnak ki. Pedig teljesen normális dolog mindez: nem tetszünk mindenkinek, nem mindenki egyformán nagy csajozó-/pasizógép, és vannak, akik egyszerűen csak későn érő típusok. Igenis lesz olyan lány, akinek pont a pattanásos, magába forduló, félénk, akár számos feminin vonással is rendelkező fiú kell, és olyan fiú is, akinek a kicsit duci, szemüveges lány az esete. Kis türelem kell csak hozzá, meg hogy a szülők, tanárok, esetleg mentálhigiénés szakemberek is segítsenek mindezt megérteni, elfogadni. Ezzel szemben a tömegkultúrában (is) komoly pozíciókat elfoglaló meleglobbi minden eszközével igyekszik elérni, hogy ezek a csalódott, bár pusztán az élet természetes folyamatain végigmenő fiatalok úgy érezzék, hiányérzetükre itt a megoldás: a „bemelegedés”.

Tehát a pattanásos, kissé feminin fiúk számára van remény, Ókovács Szilveszter számára viszont nincs. Történt, hogy pár napja N. Horváth Zsófia megrémült, hogy az Erkel Színházban a magyar fiatalok homoszexualitásra nevelése zajlik közpénzből, a Billy Elliot által. Ezt Ókovács a Magyar Idők hasábjain kérte ki magának, ami miatt meg is kellett hunyászkodnia később. Jeszenszky most azt írja:

Ókovács válasza, sajnos, a tőle megszokott öntömjénező, mindenki mást lenyomni igyekvő egotrip. (...) Szilvesztert persze így ismerjük és szeretjük; tudjuk, hogy a reflektorfénynek még a szélén sem jelenhet meg más, és pláne nem az ő fényességének megkérdőjelezésével.

DJ Jeszy a meleglobbi mellett leginkább a jobboldal "igazodási kényszerben" szenvedő vezetőit ostorozza, akik még mindig a bal-liberális elitnek akarnak megfelelni, és Ókovács mellett természetesen Prőhle Gergelyt is megidézi. Pedig szerinte az eset egyszerű: "a Billy Elliot egy szép nagy, egész estés érzékenyítőtréning", amire semmi szükség sincsen. Bár szó szerint nem írja le, de a cikkíró szerint heterolobbira lenne szükség. Szerinte el kellene ugyanis magyarázni a baletthoz vonzódó fiúknak, hogy azért érdemes az intézetbe felvételt nyerni, mert ott vannak a legjobb lábú csajok.

Azért azt is megígérhette volna, hogy mind fideszes.

 

hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux