Ugrás a tartalomra
x

13 okom volt 2.: egy öngyilkosság pillangóhatása - kritika

A tavaly debütált, Jay Asher regényén alapuló 13 okom volt (13 reasons why) című sorozat 2017 egyik legkellemesebb meglepetése és nem mellesleg legvitatottabb szériája volt. A sorozat első évada az MFF oldalán is elérhető volt, mivel az egyik főszereplő meleg karakter. A kerek egész történet után kérdés volt, hogy szükség van-e a folytatásra. Az alkotók úgy gondolták, igen, így itt a második szezon.

A sztori gerince egy Hannah Baker nevű lány köré épül, aki öngyilkosságot követ el. Halála után egy évfolyamtársa, Clay, aki nem mellesleg szerelmes volt belé, magnókazettákat talál a házuk előtt egy cipősdobozban. A 13 hangszalagon Hannah felsorolja azt a 13 okot, ami miatt véget vetett életének.

A sorozat főszereplői egyértelműen ők ketten, de a cselekmény számos karaktert mozgat. Barátok, barátnők, futókalandok, minden, ami egy tinédzser életében előfordulhat. Az első évad ereje abban rejlett, hogy képes volt kényes témákat beemelni a hétköznapi köntösbe, és olyan szintű empátiát ébreszteni a nézőben, ami nagyon kevés tévés produkciónak sikerül.

tovább olvasom

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux