Ugrás a tartalomra
x

„Veszélyes köcsög” - Milo Yiannopoulos Budapesten

 

Milo Yiannopoulos (születési nevén Milo Hanrahan, írói álneve Milo Andreas Wagner, Kent, 1984. október 18.) nyíltan meleg brit politikai kommentátor, kiadó, médiaszemélyiség, blogger, újságíró és szerző, a Breitbart News volt főszerkesztője. Magát „kulturális libertariánusnak” tekinti, „veszélyes köcsögnek” nevezi, kritizálja egyebek között a feminizmust, az Iszlámot, a politikai korrektséget, a társadalmi igazságosság eszméjét. Nézetei miatt baloldali körökből számos támadás éri, gyakran szerveznek ellene tüntetéseket fellépései helyszínein. Budapestre a Schmidt Mária nevével fémjelzett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány hívta meg.

A civilizációra az egyik legnagyobb fenyegetést az iszlám jelenti, és nem is a szélsőséges formája, nem a terrorizmus, hanem a mainstream muszlim társadalom – mondta Milo Yiannopoulos. A jobboldali, amerikai Breitbart News hírportál volt szerkesztője Budapesten arról beszélt, hogy az iszlám nem olyan, mint a többi vallás. Nem egy ártatlan hit, hanem egy előíró politikai ideológia, amely megköveteli a nők elnyomását, a homoszexuálisok meggyilkolását. Ennek a szemléletnek nincsen helye Európában, írja a 24.hu.

Az állami hírügynökség által szabadszájúnak minősített beszédében Milo Yiannopoulos többször utalt saját homoszexualitására, és felvetette, hogy őt és élettársát a világ sok országában megölné az állam.

Milo Yiannopoulos budapesti vendégszereplésére főleg csak a jobboldali média kapott meghívót, azok készítettek vele interjúkat. Az itt közölt szemelvények a homoszexualitásával kapcsolatos kérdésekre vonatkozó válaszokat tartalmazzák.

Amerikában könnyebb összeegyeztetni azt, hogy vállaltan meleg és egyben hithű katolikus vagy? – hangzik a Mandiner kérdése.

Nem mondom, hogy nem voltak problémáim az életemben és nem harcoltam ezzel a dologgal. A katolikus egyház mindig menedéket nyújtott a melegeknek, amikor például kémiailag kasztrálták őket Írországban, a katolikus egyház közösségei befogadták őket. Nem hiszem, hogy a katolikus egyháznak hozzám kellene igazítani a szabályait, és tudom, hogy nem mindig ütöm meg a lécet, ami a hitemből fakadó elvárásokat illeti. A katolikus egyház a bűnösök egyháza. Azok lesznek protestánsok, akik azt hiszik, hogy ők jó emberek. És azok lesznek katolikusok, akik tudják, hogy bűnösök. De annyi mindenen keresztül mentem már, és tudom, hogy Isten az ellenségeimet sokkal jobban gyűlöli.

Beszédeid során sokszor szólaltál fel a meleglobbi ellen, mi ennek az oka? – kérdezi immár a 888.hu egyik munkatársa.

Én a melegséget nem választottam – bár gyakran azzal viccelődöm, hogy csak azért lettem az, hogy irritáljam édesanyámat. De a viccet félretéve, nem én választottam, és ez egy olyan kérdés, amit majd én el is fogok rendezni később Istennel. És azt sem tagadhatom, hogy a múltban a baloldal ágált a melegek alapvető jogaiért és ezzel valóban könnyebbé tették az életem.

Ám a meleglobbi manapság már valami teljesen mást képvisel. Régen amellett volt, hogy egy meleg végigsétálhasson az utcán anélkül, hogy megverjék. Most pedig amellett, hogy integrálja a többségi társadalomba a szélsőbaloldali gondolatvilágot és a társadalmi igazságosságot hirdető politikát. Így nemcsak figyelmen kívül hagyják a melegek igényeit, hanem aktívan ellenük hangolnak. Mi több, prominens meleg személyiségek az Egyesült Államokban nemcsak keblükre ölelik az iszlámot, hanem például a 49 halálos áldozattal járó melegbár elleni iszlamista támadást a szabad fegyvertartás vagy a maszkulin kultúra terjedésének a számlájára írják. Miközben tudjuk, ezeknek semmi köze nem volt a tragédiához. Egyetlen dolognak volt, az pedig az iszlám.

Magyarán a homoszexuális lobbinak elfogytak a témái az ügyben, hogy a melegek életét hogyan tehetnék jobbá. És ez igaz is, hiszen köszönjük szépen, jól vagyunk. Persze mindig lesz egy barom az utcán, aki beszól, de az meg kit érdekel. A meleglobbi mára már elavult, ugyanúgy, mint a feminizmus. Nincs már miért harcolniuk. De ők is ugyanúgy küzdenek, miközben csak ártanak. Például erről a nők és férfiak közötti bérszintkülönbségről a Nyugaton már rég kiderült, hogy hazugság. De a #metoo-mozgalom is rettentően káros, és ráadásul hátrányosan hat a nőkre. Ha például női lobbistaként dolgozol a politikában, de egy férfi politikus már nem mer veled egy légtérben lenni egyedül egy tárgyalás során, mert hívnia kell maga mellé egy női kollégát, akkor az azt jelenti, hogy lobbistaként időt vesztegetsz, magyarán csökken a versenyelőnyöd – főként a férfi lobbistákkal szemben.

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux