Ugrás a tartalomra
x

Az új Star Wars-filmben Han Solo barátja genderfluid pánszexuális

Morog a konzervatív sajtó. A nemi identitás megváltoztathatóságának a bűvköréből szabadulni nem tudó amerikai filmgyártás a genderfluiditás globális világítótornyaként most azzal ajándékozza meg a visszafelé bővülő Csillagok háborúja-filmek megmaradt nézőit, hogy a Han Solo életére kihegyezett legújabb epizódban Solo barátja, Lando Calrissian pánszexuális lesz. Állítólag ez maga a nagy genderfluid áttörés – írja  a 888.hu.

Az amerikai sajtóban több médium is foglalkozik azzal, hogy a Star Wars-filmsorozat legújabb, Han Solo életének egy részét bemutató részében Lando Calrissian karaktere a pánszexualizmus képviselőjévé válik, azaz egy olyan személlyé, aki bármelyik nemmel és bármilyen fajjal – de akár robotokkal is – szívesen létesít szexuális kapcsolatot.

A genderfluiditás egy olyan nemi identitás, amely egy olyan nemre vonatkozik, amely  folyamatosan változik, vagy bármikor megváltozhat. A genderfluid személy bármikor bármi lehet, de az is megeshet, hogy egyszerre több neme van. A genderfluidok tehát olyan emberek, akik nem (illetve nem kizárólag) a bináris norma szerint azonosítják önmagukat nőként vagy férfiként. A nem bináris nemű emberek érezhetik úgy, hogy a saját nemük a nő és férfi között van, vagy egyszerre mindkettő, vagy semleges, a binaritástól teljesen különálló, vagy épp egyáltalán nincs nemük. Vannak olyan emberek is, akiknek neme nem állandó, hanem az idő folyamán változik.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux