Ugrás a tartalomra
x

Milo Yiannopoulos Budapestre jön

 

Az Orbán-kormány meghívott Budapestre, ott tartok előadást a hónap végén – mondta Milo Yiannopoulos vasárnap Londonban, a Day for Freedom című tüntetés színpadán. A 444.hu a tüntetés után megkérdezte tőle, hogy mi lesz az előadása témája, amire Yiannopoulos annyit mondott, hogy nyilvános esemény lesz, és szóba kerül majd, hogyan látják Magyarországot. Milo szerint ugyanis Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban sokan modellként tekintenek Magyarországra, mert szemben áll az uniós diktátumokkal.

Milo Yiannopoulos neve először decemberben a januárra tervezett magyarországi V4-es konferencia kapcsán merült fel. Neve akkor vált ismertté igazán, amikor kirúgták a Donald Trumpot támogató, jobboldali hírportál, a Breibart publicistái közül, mert megengedhetőnek nevezete idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolatát. A brit születésű blogger és újságíróról egyébként tavaly került napvilágra egy videó, amelyben arról beszél, hogy a 13 éves fiúk és felnőtt férfiak, valamint nők közötti szexuális kapcsolat alapulhat közös megegyezésen, sőt “pozitív élmény is lehet a fiúk számára”. A nyíltan homoszexuális Milo saját példáját hozta fel, hogy bizonyítsa állítását – írja a zoom.hu.

A meghívásából aztán méretes balhé kerekedett, amely kapcsán például Gulyás Gergely is nemtetszését fejezte ki. Akkor azt jelezték, hogy a konferenciát elhalasztják, ám a 444.hu-nak adott válasz szerint abban nem változott a felállás, hogy Milo Yiannopoulos-t meghívják.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux