Ugrás a tartalomra
x

Matt Bomer transznemű-alakítására vannak kiakadva az egyenjogúság harcosai

Az Anything című film május 11-én kerül a mozikba az USA-ban, a két főszereplő John Carroll Lynch és Matt Bomer, előbbi egy idősödő, megözvegyült férfit alakít, utóbbi egy transznemű szexmunkást, és a film kettejük barátságáról-kapcsolatáról szól (de benne van Maura Tierney, azaz Abbey is a Vészhelyzetből).

Matt Bomer

„Ha az egyik szereplő transznemű nő, akkor őt egy transznemű nőnek kell játszania!  Hollywood gyűlöli a transzneműeket!” Ilyen kommentek gyülekeznek a Youtube-on a tréler alatt, és úgy néz ki, a közönség ellenséges hozzáállása miatt nem sok esélye van a sikerre ennek a filmnek, merthogy a közönség nem fogadja el a nem transznemű Matt Bomert egy transznemű nő szerepében.

Jonathan Groff

Még forradalmibb a David Fincher nevével fémjelzett Mindhunter című sorozat a Netflixen, aminek a főszereplője Jonathan Groff, aki (Matt Bomerhez hasonlóan) nyíltan meleg. A melegek érdekeit védők sokszor panaszkodnak arra, hogy a meleg férfiakat az Oscar-díjas filmekben miért játsszák mindig heteró férfiak (Capote, Milk, Holdfény, Szólíts a neveden, hogy csak néhány példát mondjunk), de ha az a cél, hogy egy meleg színész bármilyen szerepet eljátszhasson, akkor nem ezeket a filmeket kéne támadni, hanem az olyan alkotások népszerűségét kéne erősíteni, mint például a Mindhunter. A Mindhunter ugyanis egyrészt lebilincselően érdekes, másrészt Groff hatalmasat alakít benne, harmadrészt pedig a sztorinak az égvilágon semmi köze nincs a homoszexualitáshoz. Sőt, Groff teljesen heteró karaktere végigcsajozza az egész sorozatot, ami gyakorlatilag példa nélküli Hollywoodban egy nyíltan meleg színésztől.

tovább olvasom

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux