Ugrás a tartalomra
x

Szombatig tart a Szivárvány-hét Szegeden - 11 hely csatlakozott a Biztonságos tér kampányhoz

[caption id="attachment_12436" align="aligncenter" width="620"] Szeged – Szegedi 9LMBT Közösségért Csoport által rendezett Szivárvány-hét, amely a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) emberek érdekérvényesítését segíti. Tronicsek Viktória szervező a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, három éve indították a „Biztonságos tér” kampányukat.
Fotó: Karnok Csaba[/caption]

Szombat estig várja programokkal az érdeklődőket a Szivárvány-hét, amely a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) emberek érdekérvényesítését segíti.

Szombat estig várja programokkal az érdeklődőket a Szegedi LMBT Közösségért Csoport által rendezett Szivárvány-hét, amely a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) emberek érdekérvényesítését segíti. Tronicsek Viktória szervező a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, három éve indították a „Biztonságos tér" kampányukat, mert azt tapasztalták, hogy sokakat szexuális orientációjuk vagy a nemi identitásuk miatt különböztettek meg szórakozóhelyeken és a közösségi terekben egyaránt. Idén 31 hely csatlakozott a „Biztonságos tér" kampányhoz, amelyből 11 szegedi. Ez csökkenő tendenciát mutat, ugyanis kitiltották őket a helyi Új Nemzedék közösségi térből, ami miatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultak.
A hétfői sajtótájékoztatón Knezevics Viktor, a BP szegedi irodájának vezetője arról beszélt, hogy cégük számára alapvető a sokszínűség és a befogadás biztosítása. Fontosnak nevezte, hogy munkatársaik megismerjék az LMBTQ közösséget, és megértsék, szexuális irányultságtól függetlenül mindenki egyenlő.
A Szegedi LMBT Közösségért Csoport céljaival kapcsolatban elhangzott, szeretnék, hogy a városvezetés is foglalkozzon az LMBTQ emberek esélyegyenlőségével, ami azért aktuális, mert a közgyűlésnek hónapokon belül el kell fogadnia a következő öt évre szóló esélyegyenlőségi tervét. A polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Irodája a felvetésre közleményben reagált. Azt írták, az esélyegyenlőségi stratégia megújításában az önkormányzat minden olyan szegedi civil szervezet véleményére számít – így az LMBTQ szervezetékére is –, amelyek a célcsoportokhoz tartozó szegedi polgárok helyzetén igyekeznek segíteni.
Csütörtökön műhelybeszélgetést rendez az EJHA – Emberi Jogi Nevelők Hálózata, pénteken kerekasztal-beszélgetés lesz a többszerelműségről, szombaton pedig kötetbemutató, élő könyvtár és Szivárvány-parti várja az érdeklődőket.
Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux