Ugrás a tartalomra
x

Love, Simon – Újabb coming of age mozi

 

KEDDEN LESZ A FILM PREMIER ELŐTTI VETÍTÉSE BUDAPESTEN

Mindenkinek jár az igaz szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az a meleg osztálytársa, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító. Greg Berlanti drámai elemekkel megtűzdelt vígjátéka az első szerelem kérdését boncolgatja, és mindazt, ami azzal jár egy tinédzser fiú számára. Ötvözi az igaz szerelem és a melegek meg nem értett helyzetének a problémáját, komikus szituációkkal, helyzetekkel, amibe a főszereplőnk, Simon keveredik az online ismerkedés során. Vajon a meleg, helyi srác és Simon különös kapcsolata milyen váratlan fordulatot vesz, és hogyan lesz hatással az esetlen fiú életére? Mi lesz a történet vége? Megértik a kortársai, vagy kiközösítik?

A film Becky Albertally Simon vs. the Homo Sapiens Agenda című regénye alapján készült. Albertally regénye kivételesen nem a szexuális ráébredésről és az ezzel rendre együtt járó, fájdalmas szerelemről szól, hanem arról a folyamatról, amit sok más meleg mozi elsumákol, vagy csak szükséges dramaturgiai fordulatként eltékozol: a coming outról. Márpedig ez még hangsúlyosabb egy meleg ember életében, mint az öntudatra ébredés, már csak azért is, mert ez egy élethosszig tartó folyamat, amelynek pont az első lépései a legnehezebbek a legközelebbi ismerősök felé. A coming outtal ugyanis az egyén nem csak azt definiálja a világ előtt, hogy kicsoda is ő, hanem azt is, hogy kicsoda nem, a világ pedig hajlamos utóbbival azonosítani és kivetni magából, ami nem csoda, hogy rettentő ijesztő tud lenni egy kamasz számára – olvasható a film kritikájában a puliwood.hu oldalon.

A Love, Simon a kritikák szerint egyértelműen Nick Robinson filmje, aki ezzel a főszereppel most nyert felvételt Hollywoodba.

Április 10-én lesz Budapesten a Love. Simon (Kszi, Simon) exkluzív, zártkörű, premier előtti vetítése. A nyilvános bemutatóra még egy kicsit várni kell, azt június 21-ére tervezik Magyarországon.

Filmkritikák:

Moziverzoom Puliwood

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux