Ugrás a tartalomra
x

Egy életre kitiltották az Egyesült Királyságból a szexi jobboldali aktivistát

Szegény Lauren Southern soha többé nem léphet a brit szigetekre.

Lauren Southern konzervatív youtuberként és aktivistaként vált híressé az elmúlt években. Videóiban több társadalmi kísérletet is megvalósított, ezzel felhívva a figyelmet a liberális és globalista világ kettős mércéjére és igazságtalanságaira. Southern sokaknak nem tetsző, ám a jobboldal és az igazság szempontjából áldásos munkája oda vezetett, hogy a fiatal (és nem mellesleg dekoratív) kanadai lányt most csapatával együtt kitiltották az Egyesült Királyságból.

Pedig csak egy társadalmi kísérletet szeretett volna megvalósítani, melyben az iszlámhívők homoszexualitáshoz és transzgenderizmushoz való hozzáállását akarta megvizsgálni az angliai Lutonban.

Lauren kísérletének ötlete akkor fogalmazódott meg, amikor a VICE-on talált egy cikket, ami azt fejtegette, hogy Jézus Krisztus valószínűleg meleg férfiként élte az életét. A cikkre semmilyen elítélő vagy fenyegető társadalmi reakció nem érkezett keresztény körökből. Lauren tehát csak a kereszténység és az iszlám vallási reakcióit szerette volna összehasonlítani, az érdekelte, hogy melyik vallás hogyan reagál a homoszexualitás hitbéli és kulturális megjelenésére.

Összehasonlításának alaptézise az volt, hogy a Jézus melegségéről szóló cikkre egyáltalán nem érkeztek agresszív reakciók, de például a Charlie Hebdo rajzai miatt egy egész szerkesztőséget mészároltak le, amikor az az iszlámmal viccelődött. Példaként említette a londoni melegfelvonulás résztvevőit is, akik komoly fenyegetéseket kaptak az iszlám közösségtől, mert egy transzparensen ábrázolták az LMBTQ közösség jelképeit az iszláméval. Lauren megemlékezett arról a meleg muszlim párról, akik szintén komoly fenyegetések kereszttűzébe kerültek kapcsolatuk felvállalása miatt.

"Érdekeltek a különböző reakciók mindkét hit és vallási közösség részéről"  - hangsúlyozta videójában a 22 éves kanadai lány.

Elolvasom a teljes cikket

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux