Ugrás a tartalomra
x

Kszi, Simon?!

Szinte még mindig a Szólíts a neveden film hatása alatt állunk, és máris itt van a következő, az idei év legjobban várt meleg témájú filmje a Love, Simon. A magyarországi bemutatóra 2018. június 21.-én kerül sor. Az még nem dőlt el, hogy a forgalmazó a filmet szinkronizált vagy feliratos formában hozza el nekünk. Viszont a film magyar címével egyre több filmes oldal és blog szerzője is elégedetlen.

sorok-kozott.hu szerzője meg is kereste ezzel kapcsolatban a forgalmazót, akik az alábbi választ adták:

“A film alapjául szolgáló könyv címét a stúdió nem találta filmcímként is megfelelően funkcionálónak, a helyette választott Love, Simonról pedig mi úgy véltük, hogy már túlontúl általános kifejezéssel él (ráadásul a Love fordításának örök problematikáját is magában hordozza: szerelem vs. szeretet – az angol nyelvben érezhetően nagyobb súllyal bír a “love” használata emiatt, mint a magyarban), és egy ilyen kivételesen jó filmhez mindenképpen olyan címet szerettünk volna, ami kiemeli az átlagból, és bárkit elér a könyv kedvelőin túl is.

A lehetőségek közül a Thanks, Simon / Thx, Simon-t tükrözőre esett a választás; a Kszi, Simon (“Köszi, Szájmon”) így éppen jó arányt mutat az általános és az egyedi között azzal, hogy a fiatalok körében egyre jobban teret nyerő kommunikációs forma (rövidítések) felé nyit.

Végezetül, Simon – a filmben bemutatott – története is nyújt lehetőséget e cím megfelelő befogadására – ennek júniustól mindenki utánajárhat a mozikban!”

Nagyon várjuk már a filmet, addig is egy kis ízelítő a filmből:

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux