Ugrás a tartalomra
x
Scud

Filmpédia: Scud

Scud (Danny Cheng Wan-Cheung (云翔), 1967. március 20., Guangzhou-Kanton) kínai születésű filmproducer, forgatókönyvíró és filmrendező, a hongkongi kínai filmgyártás által vált ismerté.

A "Scud" művésznév az angol "Scudding Clouds" szóból származik, melynek jelentése megegyezik kínai nevének jelentésével.

1967-ben született Kínában, az ország kulturális forradalmának idején. Mielőtt 13 évesen Hong Kong-ba költözött volna, nagymamája nevelte. Informatikusként dolgozott 20 éven keresztül egy nemzetközi vállalatnál, majd megalapította saját cégét és az Open University of Hong Kong levelező tagozatán diplomát szerzett. 2001-ben Ausztráliába költözött, majd 2005-ben tért vissza Hongkongba, hogy saját filmgyártó cégét, az Artwalkert beindítsa.

Filmjei olyan témákat fedeznek fel, amelyek általában túlságosan ellentmondásosak a hongkongi mozik számára, mint például az azonos nemű kapcsolatok és a kábítószer-fogyasztás, valamint a számos meztelen jelenet fiatal kínai férfiakról, ahol az intim testrészek is takargatás nélkül jelennek meg a filmvásznon.

Filmkészítő stílusára a cinizmus vagy gonosz realizmus jellemzés illik leginkább. Filmjeiben az egyes karakterek életét befolyásoló döntések elfogadására koncentrál és nem a "megoldásokat" keresi.

Filmek

Díjak

  • City Without Baseball
    • 2008 Hong Kong Film Critics Society Awards – Film of Merit Award
    • 2008 Hong Kong Film Critics Society Awards – Winner in Top 7 Suggested Films
    • 2008 Taiwan Film Critics Society Awards – Winner in Top 10 Best Chinese Films
  • Amphetamine
    • 2010 Teddy Award Nomination at the Berlin International Film Festival of 2010.
Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux