Ugrás a tartalomra
x

"A jó szexnek semmi köze a mérethez" – 11 dolog, amit a a szexről üzennek neked a pornósok

Hosszú és meglehetősen részletes beszámoló jelent meg a Buzzfeeden a szexről és a pornófilmekről. A lap pornósokat kért meg arra, hogy beszéljenek a tényekről és a tévhitekről, valamint olyan dolgokról, amelyeket muszáj tudniuk a laikusoknak.

A terjedelmes írásnak most csak a lényegét foglaljuk össze dióhéjban. Érdekes, bár nem mindenben értünk vele egyet.

1. Amit a pornófilmen látsz, nem feltétlenül igazi szex

Nagyon sok pornófilmen nem valódi szexet láthatsz, csupán számodra tűnik igazinak a jelenet. És még ha valóban szexuális aktusra kerül a sor, akkor sem szabad elfelejteni, hogy ez csak alakítás. A pornófilmek szereplői érzelmileg nem vonódnak be az aktusba, és gyakran a kémia sincsen meg köztük a jelenet leforgatásához.

A forgatás előtt gyakran még csak nem is látják egymást a szereplők, előfordul, hogy azt sem tudják, ki lesz a partnerük - bár van olyan pornószínész, aki szerint jó, ha a forgatás előtt legalább fél órát beszélgetnek.

Sokan egyszerű munkaként tekintenek a foglalkozásukra, az azonban fontos, kinek milyen a híre és a megítélése, mivel elég kicsi a szakma, és gyorsan elterjed, ha valakinek rossz a híre.

2. A pornófilmben látható pozitúrák többségét inkább ne próbáld ki otthon

Ha rendszeresen nézel pornófilmeket, bizonyára te is kiszúrtál már látványosan felvett jeleneteket, olyan pozitúrákat, amelyek kifejezetten jól néznek ki filmen. Ezek azonban csupán a kamerának szólnak. Van olyan testtartás, amely ugyan jól néz ki filmen, a színészeknek azonban izomfájdalmaik vannak tőle. Az egyik pornós azt ajánlja, hogy csak olyan partnerrel próbálkozz, aki kísérletező típus, és van gyakorlata abban, hogyan kell egy-egy különlegesebb testhelyzetet kivitelezni.

Azt se felejtsd el, hogy van olyan póz, amihez elég nagy testi erő és jó kondíció kell, mert az aktus közben tartanod kell a partnered testét.

3. Az, hogy olyan sokára mennek el a férfiak, nem csak a Viagrának köszönhető

Elterjedt tévhit a laikusok között, hogy a pornósok mindenféle szereket és drogokat használnak, hogy állandóan felálljon nekik forgatás közben. Bár tényleg vannak, akik rendszerint Viagrával vagy injekciókkal érik el, az egyik pornószínész szerint különféle mentális technikákkal ugyanezt a hatást lehet elérni. Például azzal, ha valaki igyekszik a gondolatait elterelni arról, amit éppen csinál - például azzal, ha a színész a stábot figyeli -, de segíthet a pozícióváltás vagy a tempóváltás is.

4. A jó szexnek semmi köze a mérethez

A férfiak néha szoktak azzal foglalkozni, hogy mekkora a szerszámuk, és a pornósokat is szokták faggatni a laikusok arról, hogy mennyire számít a méret.

Az egyik pornósztár szerint ez nem számít, amúgy is átlagos méretű a legtöbb pénisz. Inkább az számít, hogy valaki az adottságaival mit tud kezdeni. Ezért kell gyakorolni, és kipróbálni, mi a jó. A férfiakat arra is figyelmeztetik, hogy csak akkor nem jók a szexben, ha ne tudják kielégíteni a partnerüket.

5. A pornó remek módszer arra, hogy felfedezd a szexuális érdeklődésedet és szabadjára engedd a fantáziádat

Az egyik pornós úgy véli, hogy ez a műfaj segíthet rátalálni önmagunkra, arra, hogy mi izgat bennünket, mi elégít ki bennünket, mi az amit szeretnénk kipróbálni. A pornó szerinte olyan svédasztal, amin mindenféle étel megtalálható, és ezekből kiválogathatjuk, mi az, ami ízlik, és újdonságokat is megkóstolhatunk. És a pornós a maga részérő nagyszerű dolognak tartja, hogy segíthet az embereknek felfedezni magukat.

Nos, mielőtt beleélnéd magad, mennyire klassz a pornó, muszáj elmondanunk, hogy Philip Zimbardo egészen másként látja a helyzetet, mint a pornóipar résztvevői. Fenyegető veszélynek tartja. A netes pornó és az online videojáték szerinte gyenge, vesztes fiúkat csinál a férfiakból. „A fiúk agyát újrahuzalozza a digitális technológia” – így vélekedik Zimbardo. A kolléganőjével közös kutatás során úgy találta, hogy a netes pornó és online videojáték a fiatalok életének más területeire is kihatással van. Például a tanulásra és a párkapcsolatokra.

6. Ha valami újat próbálsz ki a partnereddel, lassan haladj vele

Bármiről legyen is szó - szerepjátékról, anális szexről vagy másról -, amikor újdonsággal próbálkoztok, figyeld, hogyan reagál rá a párod teste. Mit látsz a szemében, megfeszülnek-e az izmai, szaporább-e a lélegzete stb. A pornós szerint a párkapcsolat minőségén is javít, ha a partnerek figyelnek egymásra.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy mivel az emberek elég érzékenyek és sérülékenyek lehetnek szex közben, arra is ügyelj, hogy ne erőltess rá semmit, ne bánj vele durván, erőszakosan, és ne hozd kényelmetlen, kellemetlen helyzetbe.

7. Fontos a beszéd is

A pornósok szerint muszáj beszélni szex közben, illetve magáról a szexről. Például előfordulhat, hogy a párod nem akar szexelni, nem tetszik neki egy póz, vagy éppen te érzed magad furán valami miatt és a többi. A szexben benne rejlik az elutasítás lehetősége is, néha a párod mond nemet, néha te mondasz nemet. Minden helyzetben fontos a kommunikáció, hogy beszéljünk az érzéseinkről, és az is, hogy türelmesek legyünk egymással.

8. Mielőtt bármilyen újdonságot kipróbálsz, tájékozódj róla

Például ha a bondázst szeretnéd kipróbálni vagy az anális szexet, akkor először olvass róla, készül fel a témából, hogy óvatosan és fokozatosan kezdjetek hozzá, mert ahhoz is idő kell, hogy az újdonságot megszokjátok.

9. Az előjátékkal jobb lesz a szex

Az előjáték a bemelegítés, olyan, mint az előzenekar a koncerten. Az előjáték arra szolgál, hogy kellőképpen felkészítse a partnert, és a férfiakat is felizgathatja, ha látják, hogy mennyire felizgul a párjuk. Az előjátéknak nem kell túlságosan bonyolultnak vagy túl hosszúnak lennie, és akár a szenvedélyes, izgató csók is az előjáték része lehet.

10. Nem kell tökéletességre törekedni

Tökéletes szex nem létezik, csak hangos vagy éppen vicces - ám ebből a pornófilm mit sem érzékeltet. Az egyik pornós elárulta, hogy eddigi pályafutása során kevés olyan jelenet volt a forgatásokon, amelyeket elejétől végéig egyben fel tudtak volna venni, mert néha hülye dolgok történnek, rosszul mozdul egy láb stb. Ilyenkor megállnak, a nem megfelelő felvételek nem kerülnek be a filmbe.

A pornós szerint sok ember azt hiszi, tökéletes alakítást kell nyújtania szex közben, ám ez óriási tévhit. Az emberek szerencsétlennek érzik magukat, mert valami csacsiságot csinálnak, és úgy érzik, ez tönkreteszi a pillanatot. Arra kér mindenkit, hogy csak élvezzék a szexet, ne szégyenkezzenek miatta, nincsen benne szégyellnivaló. Persze az is jelzésértékű, ha valakivel nem tudod elengedni magad.

11. Ügyelj a biztonságos szexre

A Buzzfeed megemlíti, hogy tény, hogy a pornósztárok gyakran dolgoznak óvszer nélkül, viszont az is tény, hogy (legalábbis az Egyesült Államokban) 14 naponként vagy még gyakrabban szűrésen kell részt venniük. A szexuális úton terjedő betegségekre vonatkozó szűrés eredményei bekerülnek egy online adatbázisba. És a cikk szerint a pornósok biztonságosabban szexelnek, mint a laikusok többsége.

Az egyik pornós szerint az emberek rendszerint hazudnak a fertőzésekkel kapcsolatban, nem járnak rendszeresen szűrésre, nem csináltatnak tesztet. Pedig akiknek egynél több partnerük van, azoknak néhány havonta el kellene mennie szűrésre, és fontos az óvszerhasználat is.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux