Ugrás a tartalomra
x

Kamerák előtt csattant el egy melegcsók az olimpián

Gus Kenworthy örül, hogy az egész világ látta a boldogságát.

A amerikai síakrobata, Gus Kenworthy nem tudta ugyan megismételni a Szocsiban ezüstérmet érő teljesítményét, de egy történelmi csókkal valószínűleg még nagyobb hatást gyakorolt a nézőkre. Vasárnap reggel, a síakrobaták slopestyle versenyszámának a selejtezője előtt egy gyors csókot adott a barátjának, Matthew Wilkasnak, amit a tudtukon kívül elkapott az NBC kamerája is.

A tévénézők nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy nyíltan meleg sportolók egy globális sporteseményen élő adásban adják jelét ilyen módon az összetartozásuknak, így aztán a felvétel gyorsan virális tartalommá alakult.

Kenworthy azt mondta, nem vette észre a kamerákat, de csodálatosnak tartja, hogy a kép bejárta a világot: „Már a múltkori olimpián szerettem volna megcsókolni a barátomat, de akkor még túlságosan féltem. Az, hogy most megtehettem, hogy ez a szeretet megjelenhetett a közvetítésben is, egészen hihetetlen” – mondta Kenworthy, hozzátéve, hogy az előítéleteket, a homofóbiát csak úgy lehet visszaszorítani, ha a melegek megmutatják magukat.

Gus Kenworthy 2015-ben coming outolt, akkor arról beszélt, hogy szerinte a sportág nem túl befogadó azokkal szemben, akik mások, így 23 éves koráig úgy érezte, várnia kell az előbújással.

Az idei téli olimpiái játékokon minden eddiginél több coming outolt sportoló vesz részt.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux