Ugrás a tartalomra
x

Már 22 évesen Oscart kaphat az új generáció Leonardo DiCapriója

A még csak 22 éves Timothée Chalamet két Oscar-jelölt filmben is szerepelt tavaly: Luca Guadagnino romantikus filmdrámájában, a Szólíts a nevedenben a szexualitására ráébredő Eliót, a Greta Gerwig által rendezett Lady Birdben pedig a címszereplő hipszter barátját alakította. Előbbiért kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-jelölést, amely kategóriában nála fiatalabb színészt legutóbb 1940-ben jelöltek, az akkor 19 éves Mickey Rooneyt, a Nem gyerekjátékban nyújtott alakításáért.

Bár 2017-ben robbant be a köztudatba, nem tavaly kezdte a szakmát. A nehezen kiejthető neve ellenére Chalamet amerikai, New Yorkban született. A Fame musicalt inspiráló LaGuardia művészeti középiskolában sajátította el az előadói szakma alapjait, első tévés szereplése pedig egy Esküdt ellenségek epizód volt 2009-ben. Az utóbbi években jelentősebb alakításai az alelnök bajkeverő fia a Homeland – A belső ellenségben, és Casey Affleck 15 éves énje Christopher Nolan Csillagok közöttjében. A Homeland forgatása idején, 17 évesen ismerkedett meg Luca Guadagnino (Vakító napfényben) filmrendezővel, aki egy szimpla beszélgetés során döntötte el, hogy Chalamet a tökéletes választás következő filmprojektje főszerepére.

„Egy elképesztően precíz, okos és művészi ambícióval rendelkező fiatalt láttam, olyat, aki beképzeltség nélkül van teljesen tisztában saját magával, és ambiciózus módon akar ragyogó színészi teljesítményt nyújtani” – mondta Guadagnino az első találkozásról.

Közben majdnem megkapta a készülő Pókember-filmben a főszerepet, de elmondása szerint bepánikolt a meghallgatáson, így a szerep Tom Hollandé lett, de ez Chalamet későbbi karrierje szempontjából talán pont jól is jött.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux