Ugrás a tartalomra
x

Izrael, a zsidók és a melegek ellen beszél egy hangfelvételen a Momentum pécsi elnöke

[caption id="attachment_10202" align="aligncenter" width="750"] Nemes Balázs[/caption]

Nemes Balázs szerint Izrael nem létezik, a melegek megdobálása pedig belefér a véleménynyilvánításba.

"Ez egy meghívó mindenkinek, hogy jöjjön el velünk a Pride-ra. Ez nekünk nem kérdés, ez nekünk alap. Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Azért kell elmenni a felvonulásra, hogy ráirányítsuk a kormány figyelmét arra, hogy az, amit ők a családról gondolnak, az idejét múlt, múlt századi és kirekesztő" - erről beszélt tavaly a budapesti melegfelvonulást megelőzően Fekete-Győr András egy kampányvideóban, amelyben arra biztatott, hogy minél többen vegyenek részt a homoszexuális parádén.

 

Ezzel szemben Nemes Balázs, a párt pécsi elnöke egy 2010-es internetes rádióadásban arról beszél, hogy az utcán felvonuló homoszexuálisok megdobálása "belefér". Nemes azt esetet kommentálta, amikor szélsőségesek rátámadtak a homoszexualitásukat propagáló budapesti menetre. Szerinte utcakővel "picit durva" megdobálni őket, de ételmaradékkal rendben van, mert az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Pláne, ha tojásról, záptojásról vagy vajsavval töltött tojásról van szó.

A Momentum pécsi elnöke nem támogatja a felvonulást, és azon kesereg, hogy a híradásokba a homofóbok támadása úgy került be, mintha kénsavval öntötték volna le a melegeket, pedig a vajsav nem mar, csak büdös. "Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el" - panaszkodott.

Egy másik helyen kijelentette, mennyire örült a Horthy István emléktáblának Budapesten. Szerinte az ilyen jó példából kevés van a fővárosban és ennek még akkor is örülni kell, ha közben "ki van táblázva a holokauszt múzeum". Azt mondta, észre kell venni a jót, az ő napját ez a felfedezés például feldobta, és bár Budapest bűnös város, meg kell tudni neki bocsátani.

Nemes Balázs egy felvetés kapcsán beszélt az általa kedvelt államformáról is. Kiderült, hogy ő az alkotmányos monarchia híve, mert a köztársasággal csak baj van, és az legfeljebb csak "valamivel jobb", mint a kommunizmus. Később egy hírt olvastak be, amely szerint egy rendőr lelőtt egy 14 éves fiatalt betörés közben, ezért emberöléssel vádolják. Nagy egyetértés alakult ki abban, hogy a 14 éves fiú biztosan cigány, ugyanakkor szerintük árnyalja a képet, hogy a rendőr állítása szerint a fiúnál kapa volt. "Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják" - hangzik el. Nemes hozzáteszi, hogy ha cigány volt a tettes, ha nem, a rendőr jól tette, hogy lelőtte.

Egy másik hír kapcsán az is kiderül, hogy a Momentum pécsi elnöke szerint "Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia se."

Azért háborognak, mert egy váci általános iskolában izraeli zászlót is használtak a karácsonyi ünnepségen arra hivatkozva, hogy Betlehem a zsidó államban van. Nemes erre közölte, hogy ezt a maga részéről tagadja, mert Palesztina van, Izrael nincs és "szevasz". "Izraelt úgy hívjuk, hogy brit-palesztin mandátum" - teszi hozzá.

Az Origo által megszerzett hanganyag a Bétahullám nevű podcast rádió első adása, amelyet Nemes Balázs mellett még hárman vettek fel. Egyikük Scheer-Komjáthy Ádám. Ő volt az, aki "leleplezte" a Jobbikhoz és Vona Gáborhoz bekötött Attila Király Akadémián zajló oktatást. Scherr-Komjáthy az Origo megkeresésére a következőket írta:

"Először is szeretném leszögezni, hogy semmilyen további interjút és nyilatkozatot nem adok. Az évekkel ezelőtti Attila Akadémiás botrány óta teljesen és véglegesen szakítottam a közélettel. De erre az egyre válaszolok, mert épp azért van elegem a politikából, mert kétszínű gerinctelen figurákkal van tele. Igen, a felvételen Nemes Balázs hallható, aki akkoriban ügybuzgó nemzeti radikális volt, és velem együtt a Bétahullám nevű podcast rádió és weblap szerkesztője. Ez az akkoriban megszűnt, Tomcat féle Bombagyár folytatása volt. Azóta Balázsból arrogáns ifjúbaloldali lett, de ezért kár volt momentumossá válni, hisz a mostani Jobbikban is lehetne akár."

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux