Ugrás a tartalomra
x

Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul a köztévé műsora miatt

[caption id="attachment_10050" align="aligncenter" width="1500"] Ungár Péter, LMP[/caption]

A Duna Tv vasárnap reggel sugárzott baptista ifjúsági műsorában a homoszexuális emberek méltóságát súlyosan sértő állítások hangzottak el, ezért Ungár Péter, az LMP országos elnökségi tagja a Médiahatósághoz fordul és a TASZ közreműködését kéri.

A köztévé vasárnap reggeli műsorában a megszólalók a homoszexualitást a drogfogyasztással és az emberkereskedelemmel egyenértékű devianciaként mutatták be, és személyiségzavarból fakadó mentális betegségként hivatkoztak rá. A műsorban Floch Gábor balatonszemesi lelkész azt mondta, hogy „ez is egy deviancia, ami nem életpárti, nem az életet támogatja.” Szerinte „ha nincs férfikép, ha nincs apakép, akkor egy torzulás van a személyiségben. Akiket én ismerek, homoszexuális fiúk, ott is elmondhatom azt, hogy bár van apa, de semmit nem foglalkozik velük.”

Az LMP szerint a műsor felekezeti-világnézeti jellegétől függetlenül is sértik a homoszexuálisok méltóságát azok az állítások, amelyek bűncselekményekként és személyiségtorzulásként állítják be a homoszexualitást. Ezt a tényt tovább súlyosbítja, hogy a köztévé ettől eltérő véleménynek sem akkor, sem máskor nem adott teret. Ezért Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, mert álláspontja szerint a műsor megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény emberi méltóság védelméről szóló rendelkezéseit.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux