Ugrás a tartalomra
x

Az Egyesült Államokban közel 700 000 felnőtt részesült átnevelő terápiában

A megdöbbentő statisztikát azért tették közzé, hogy felszínre kerüljön, hogy ezt a gyakorlatot 41 országban továbbra is törvényesen lehet végezni.

A Williams Intézet és az UCLA közös felmérése szerint, a megkérdezettek nagyjából fele kapott úgynevezett átnevelő kezelést serdülőként. A becslések szerint a 20 év körüli, elsősorban a 13 és 17 év közötti meleg fiatalokat egészségügyi szakember próbálja meg átnevelni. 57 000 fiatal vallási, vagy lelki tanácsadótól kap átnevelési terápiát.

Christy Mallory, a Williams Intézet állami és helyi politikai vezetője, és egyben a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy nagyon sok szakmai egészségügyi szervezet, és a közvélemény is az ehhez hasonló terápiák megszűnését követelik.

"Kutatásaink azt mutatják, hogy az átnevelő terápiát megtiltó törvények megvédhetnek több tízezer fiatalt egy olyan beavatkozástól, amelyekről az orvosok azt mondják, hogy káros és teljesen hatástalan gyakorlat."

Az átnevelő terápia a személy szexuális irányultságának, vagy nemi identitásának megváltoztatására való törekvés a pszichológia és fizikai módszerek segítségével.

Legszélsőségesebb esetben ez olyan sokkterápiát jelent, amelyben a homoszexuális embereket elektrosokknak vetik alá, miközben figyelik az azonos neműek iránti érzelmeiket.

Az Egyesült Államokban 9 olyan állam van, ahol engedélyezett a 18 éven aluliak átnevelését célzó terápia. Azonban a vallási vagy lelki tanácsadókat nem gátolja meg semmi a terápia alkalmazásában.

"Olyan nagyszámú a tizenéves fiatalok csoportja akiket az átnevelő terápia veszélyeztet, hogy biztosítanunk kell, hogy a családok, a hitközösségek és az egészségügyi szolgáltatók pontos információkat kapjanak a szexuális orientáció és a nemi identitás, valamint a megbélyegzés és kirekesztés csökkentésére irányuló munkáról, valamint az LMBTQ fiatalok és családjaik elfogadásának előmozdítására. "- mondta Kerith Conron, a Williams Intézet kutatási igazgatója.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux