Ugrás a tartalomra
x

Macsétával a Pride-ra

[caption id="attachment_10007" align="alignleft" width="300"] Ethan Stables[/caption]

Anglia - 2017 június 23-án a 20 éves Ethan Stables azt tervezte, hogy a Barrow-in-Furnessi Pride rendezvény ideje alatt a New Empire puban öldököl melegeket.

A támadást sikeresen meghiúsították, annak köszönhetően, hogy a Hitler imádó Stables egy fehér faji felsőbbrendűséget éltető facebook csoportban elmesélte, hogy mire készül. A titkos csoport tagjai megosztották a bejegyzést, és figyelmeztetést tettek közzé a Twitteren, valamint értesítették a rendőrséget is.

"Elegem van. Nem akarok homoszexuálisokkal élni, és biztos vagyok benne, hogy nem akarom, hogy a gyermekeim is ilyen világban éljenek" - jelentette ki a csoportos csevegésben.

A Pub közelében tartóztatták le, ahol éppen a terep felderítésén munkálkodott, hogy később, az éjszaka folyamán lecsaphasson áldozataira.

Jonathan Sandiford ügyész úgy jellemezte Stablest, mint akinek súlyos problémája van a kisebbségekkel - köztük a zsidókkal, muzulmánokkal, feketékkel, de leginkább a meleg embereket gyűlölte. Az ügyészség közölte, hogy terrorcselekmény előkészületeként kezelik az ügyet.

Az ügyszség azt is elmondta, hogy Stables hónapokat töltött fegyverek keresésével, többek között robbanóanyagokat és lőfegyvereket keresett az akcióhoz. A rendőrség a házkutatás alkalmával számos fegyvert begyűjtött, köztük macsétát, kést, baltát, légpuskát és golyóscsapágyakat.

Ethan Stables ügyvédje azzal védekezik, hogy védence Asperger szindrómában szenved, és további enyhítő körülménynek tartja, hogy az egyik nagybátyja nyíltan meleg és a legjobb barátja fekete.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux