Ugrás a tartalomra
x

Angyalok Amerikában – kétestés előadást mutat be a kolozsvári színház

Rendhagyó, kétestés előadást mutat be hétvégén a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A 16 év fölötti nézőknek ajánlott Angyalok Amerikában egy homoszexuális pár történetén keresztül olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek – egy generációs eltolódással – a kelet-európai társadalmat is foglalkoztatni kezdték.

 

Tony Kushner kétestés drámáját decemberben és januárban már többször játszotta a színház, hivatalos bemutatója azonban pénteken és szombaton lesz. A két rész önállóan is értelmezhető, de igazán együtt ad ki egy egészet, magyarázta Tompa Gábor színházigazgató, aki szerdán a szereposztás egy részével együtt sajtótájékoztatón ismertette a darabot.

A több szálon futó cselekmény középpontjában egy New Yorkban élő homoszexuális pár áll, akik a korabeli társadalom perifériáján élnek. A dráma összes szereplője valamilyen kisebbség tagja (melegek, zsidók, mormonok), akiket azonban emberi oldalukról mutat be a szöveg. A rendező és a díszlettervező, Victor Ioan Frunză és Adriana Grand állandó alkotópáros, az 1993-’94-es évadban bemutatott Shakespeare: Vízkereszt óta ez az első rendezésük Kolozsváron. Az Angyalok Amerikában című drámát már a bukaresti Metropolis Színházban is színpadra állították, Kolozsváron azonban új koncepció szerint dolgoztak.

tovább olvasom    

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux