Ugrás a tartalomra
x

HOMOSZEXUÁLIS JOKERT KÖVETELNEK A RAJONGÓK A LEGÚJABB PETÍCIÓBAN

Az internet egyik legnagyobb vívmánya, hogy mindenki hallathatja a hangját, de ez olykor egészen meglepő dolgokat eredményez. Az utóbbi idők nagy divatja a petíció, Az utolsó Jedik és Az Igazság Ligája is képezte már tárgyát nem is egy ilyen közösségi szerveződésnek, most azonban a DC Comics képregényei, azon belül is Joker karaktere a követelések célpontja.

A Change.org oldalán felbukkant petíció kiötlője ugyanis úgy véli, hogy az őrült bohóc karaktere hosszú évtizedeken át homoszexuális szereplő volt, egészen addig, amíg a Batman-rajzfilmsorozat fel nem vonultatta Harley Quinn karakterét. Hogy mindezt mire alapozza a forradalomra éhes képregényolvasó? Nos, szerinte ha egy férfi sminkeli és rúzsozza magát, és olykor női ruhába bújik, az már több mint gyanús.

Ahogy a petíció fogalmaz, Jokernek "ismét melegnek" kell lennie, de mivel soha nem volt hivatalosan az, már maga a megfogalmazás is felvet néhány kérdést. A cikk írásának pillanatában mindenesetre már 395-en adták nevüket a követeléshez, ami már abszurditása okán is valószínű, hogy csak egy unatkozó troll magánakciója, de ha véresen komoly is, a DC íróinak aligha kell újragondolniuk a karaktert.

FORRÁS

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux