Ugrás a tartalomra
x

Hé egyház! Pont ettől lehet öngyilkos egy fiatal!

2018. január 20-án a Duna TV-n vasárnap reggel leadták a Baptista ifjúsági műsort, amiben lelkészek a legnagyobb lazasággal mondták el azt, hogy a homoszexualitás deviancia, amit meg lehet gyógyítani. Tisztázzunk valamit: ez az üzenet sose gyógyuláshoz vezet. Inkább kádakban felvágott ütőerekhez.

Megszoktuk, hogy olyan fejlett nyugati országokban is, mint például az USA, máig vannak katolikus átnevelőtáborok, amiknek a gondolatától a magyar polgárpárt néhány közeli embere sem irtózik. Átéltük azt, hogy Magyarországon boldogan viríthat egy átnevelésről szóló könyv a katolikus könyvesboltok polcain, amit boldogan vehet meg boldog-boldogtalan, hogy magába szívjon jónéhány téveszmét. Megszoktuk, hogy jónéhány külföldi országból kapunk nap mint nap rémhíreket arról, hogy diktátorok, vallási vezetők vagy egyszerűen bigott katolikus politikusok hogyan támadják az LMBTQ-közösséget. Néha szavakkal, néha fejbelövéssel. A kettő közötti szakadék mellesleg félelmetes kicsi.

De az még Magyarországon is meglepő, hogy a köztévén, fényes nappal jelenhet meg egy műsor arról, hogy melegnek lenni egy gyógyítható deviancia.

Tisztázzuk, hogy mi is az a köztévé, és miért gigászian nagy probléma az, hogy egy ilyen csatornán jelenik meg egy ilyen műsor. A köztévét te és én tartjuk el, a mi adónkból fizetik. Ebből él, ebből sugároz, ebből készít műsorokat, ebből fizeti az operatőrt, a kamerát, amibe az egyház egy embere egy évtizedek óta megdőlt, bigott, homofób elméletet mondd bele (summa-summarum: ha nincs jó apamodelled, buzi vagy) és ebből a pénzből vágják is meg a műsort, hogy nyolc percbe minél több káros és veszélyes információ férjen bele.

Tisztázzunk valamit: ha te tényként állítasz téves dolgokat, akkor hazudsz. Ha tényként állítasz dolgokat, amikben soha nem lehetsz biztos, akkor félrevezetsz másokat. Ha pedig ártatlan emberekről hazudsz és félrevezeted a többi embert velük kapcsolatban, akkor te gyűlöletet keltesz.

Látjátok mi történik itt? A ti adótokból fizetett csatornán, a ti pénzetekből keltenek gyűlöletet, egy olyan tévéadón, ami az Alaptörvény szerint többek között azért jött létre, hogy nevelje a népet. Ebben az esetben arra, hogy a homoszexuálisok deviánsok. De legalább gyógyíthatók. Huh!

tovább olvasom

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux