Ugrás a tartalomra
x

Meg volt az első meleg esküvő a West Point katonai akadémián

A 30 éves Daniel Hall és a 26 éves Vincent Franchino január 13-án szombaton házasságot kötöttek - írja a New York Times.

A két kapitány, akik egyébként Apache helikopter pilóták, a Texasi Fort Blissben állomásoztak amikor sor került a ceremóniára, melyen 150 fő vett részt. A család és barátokon kívül az USA hadseregéből is jelen voltak.

A két amerikai katonai díszegyenruhában házasodott, és katonai tiszteletadással üdvözölték az ifjú párt, amikor elhagyták a katonai kápolnát.

A két férfi 2009-ben találkozott, amikor Franchino újonc volt, és Hall volt az előljárója. Az iskola hagyományai szerint az újoncok elbújnak és meg kell ijeszteniük az idősebb katonákat.

Franchino elrejtőzött Hall ágyában, és amikor Hall az ágya felé tartott, akkor Franchino felugrott, hogy megijessze. Hall-t annyira váratlanul érte a "támadás", hogy ijedtében felugrott az asztalra.

Később a mentori program keretében egymást választották. Ennek a programnak köszönhetően kerültek egyre közelebb egymáshoz, de a “don't ask, don't tell” (“én nem kérdezem, te nem mondod”) politika nem tette lehetővé számukra a kapcsolatuk felvállalását.

[caption id="attachment_9934" align="aligncenter" width="650"] Daniel Hall és Vincent Franchino[/caption]

2011-ben Barack Obama hatályon kívül helyezte a DADT-t (“don't ask, don't tell”), és így lehetővé vált számukra a kapcsolat teljes felvállalása, amely nem ment zökkenőmentesen. Több katonatársuk is nemtetszését fejezte ki, melyen a pár felülkerekedett, és ma már sokkal elfogadóbbak a katonatársak.

Kapcsolatukat egyszer fel kellett függeszteniük. A pár a Dél-Koreai állomásozásuk alkalmával, saját biztonsági érdekükben nem tartotta a személyes kapcsolatot egymással.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux