Ugrás a tartalomra
x

Gazdag volt, világhírű és meleg. Golyót kapott a fejébe

Megkezdődött az American Crime Story második évadja. Az FX sorozata az új idényben a Gianni Versace-gyilkosság eseményeit idézi fel.

Míg az első évadban az O. J. Simpson-ügyet dolgozták fel, addig a második évadban a homofóbiát járhatjuk körül a 1990-es évek Amerikájában, amikor Gianni Versace volt az első férfi a divat világában, aki comingoutolt, azaz felvállalta, hogy a saját neméhez vonzódik.

A divatdiktátort máig rejtélyes körülmények között lőtte le luxusvillája előtt egy szintén homoszexuális férfi, aki később öngyilkos lett, így a sorozat egyértelmű választ nem adhat az összes miértre, de az első évad is úgy ültetett a képernyők elé százmilliókat világszerte, hogy az sztori alakulása az elejétől a végéig ismert volt.

Versace volt az egyik áldozat abból az ötből, akit Andrew Cunanan mindössze három hónap leforgása alatt meggyilkolt. A sorozat készítői számos szemszögből igyekeznek bemutatni az ámokfutását, továbbá azt, hogy milyen ember volt a divatbirodalom feje. A készítők feszegetik a határokat, nem hiába, hogy Gianni élettársát, Antonio D’Amico-t, illetve a családot – előbbit Ricky Martin alakítja, Donatellát, Versace testvérét pedig Penelopé Cruz – felháborította az alkotók új nézőpontja. Gianni Versace szerepében Édgar Ramírezt láthatjuk.

foto

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux