Ugrás a tartalomra
x

Overwatch League - sportszerűtlen viselkedésért függesztettek fel egy játékost

Félix "xQc" Lengyel keddi streamje során egy olyan mondatot mondott, ami büntetést és eltiltást vonzott magával.

Akármilyen nagyra is nőtt és akárhogy lesz egyre komolyabb az e-sport, még mindig akadnak olyan profi játékosok, akik nem tudják visszafogni magukat.

[caption id="attachment_9902" align="aligncenter" width="525"] Austin "Muma" Wilmot[/caption]

A Dallas Fuel játékosa, a magyar felmenőkkel rendelkező, kanadai Félix "xQc" Lengyel berágott a Houston Outlawsban játszó Austin "Muma" Wilmotra, mert Muma az ő jellegzetes mondatát ("rolled and smoked") használta, miután az Outlaws 4-0-ra megverte a Fuelt. A meccs után xQc egy streamben olyat mondott, hogy

"Fogd be a pofád. Menj vissza, és vegyél a szádba egy nagy péniszt. Neki [Mumának] ez biztos tetszene."

Wilmot egyébként nyíltan homoszexuális. Saját streamjében elmondta, igazából nem érdekli, mit mondott játékostársa, homofób szemétnek nevezte Lengyelt. Bár Lengyel később bocsánatot kért Twitteren, és ezt Wilmot elfogadta, a következmények nem maradhatnak el: az Overwatch League 4 meccsre eltiltotta és 2000 dolláros büntetést szabott ki rá, csapata nem csak támogatta a döntést, meg is hosszabbította eltiltását az első szakasz végéig, február 9-ig.

Egyrészt illik a vereséget elfogadni, másrészt nem illik arról beszélni, ki mit vegyen a szájába, akkor sem, ha nyíltan odaszúrt.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux