Ugrás a tartalomra
x

Esküvőjükre rendelt brosúrát a meleg pár – A nyomda homofób füzetet küldött helyette

Stephen Heasley és Andrew Borg a szeptemberi esküvőjükre készültek. Egy amerikai cégtől, a Vistaprint nyomdától rendeltek a vendégek számára brosúrát. Terveik szerint ez a kis füzet tartalmazta volna az esküvő menetrendjét, az eseményeket, a vendégek nevét, valamint egy dalszöveget. Amit azonban végül ehelyett kaptak, az elég nagy megdöbbenést okozott.

[caption id="attachment_9898" align="aligncenter" width="768"] Stephen Heasley és Andrew Borg[/caption]

A nyomdától olyan brosúra érkezett, ami a Szodomát és Gomorát elpusztító, kénköves tűzesőtől kezdve különböző vallási témájú képeket és idézeteket tartalmazott, például ilyen szövegekkel:

“A sátán tudja, hogy testünk gyenge. Gyengeségeinket kihasználva csábít minket bűnre. De csupán azt tudja elérni, hogy vágyjuk a bűnt. Nem ő maga visz minket végül bűnbe.”

A kis füzet az esküvő előtt nem sokkal érkezett. A 31 és 39 éves pár gyorsan rendelt máshol egy újat, és készültek a nagy napra. A megbántottság és a harag érzése azonban nem múlt el, és az esküvő után beperelték a nyomdát. Keresetüket január 16-én adták be a Massachusetts-i Szövetségi Bíróságon.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux