Ugrás a tartalomra
x

Trump aláírta: Elutasíthatóak az LMBTQ betegek az amerikai egészségügyben

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke még májusban aláírta azt a rendeletet, ami megerősíti a lelkiismereti és vallási szabadságot. Helyi idő szerint csütörtök délelőtt erre hivatkozva a Trump adminisztráció bejelentette, hogy a jövőben ennek szellemében fognak eljárni az egészségügyben.

Az egészségügyi dolgozók ezután vallási vagy lelkiismereti okokra hivatkozva visszautasíthatják a különböző esetek ellátásában való részvételt, mint például az abortusz vagy a transzneműek nemi helyreállító műtétjei. Még Trump 2016-os megválasztása után azonnal megindult a szóbeszéd, hogy erre készülhet majd az új kormány, de akkor – itthon is – sokan hitetlenkedve fogadták a hírt.

A döntés ellenzői arra hívják fel a figyelmet, hogy ezzel sérülnek az LMBTQ közösséghez tartozó betegek jogai, valamint egészében fog sérülni a betegellátás folyamata. Eric Hargan, az egészségügyért felelős államtitkár így jelentette be a változást:

“Trump elnök úr megígérte az amerikai népnek, hogy kormánya nyomatékosan támogatni fogja a lelkiismereti és vallásszabadságot. Ez az ígéret ma valóra vált. Országunk alapító atyái tudták, hogy az a nemzet, amelyik tiszteletben tartja a lelkiismereti szabadságot, az válik szabadabbá. Ez a döntés segíteni fog mindezt valóra váltani.”

tovább olvasom

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux