Ugrás a tartalomra
x

A HELSINKISEK A MIGRÁNSOK NEMI IDENTITÁSÁT IS KUTATJÁK

Felmérést végez a Helsinki Bizottság a segélyszervezetek és a bevándorlók körében a menedékkérők nemi identitásáról és az ehhez illő bánásmódról. Erre egy kutatás miatt van szükségük, amely arról szól, kapnak-e megfelelő szolgáltatásokat az LMBTI (vagyis a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) emberek, illetve a lányok és asszonyok a tranzitzónákban.

A tranzitzónákban vagy a határ menti befogadóállomásokon adnak-e női borotvákat vagy egyéb speciális termékeket a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális menedékkérőknek (LMBTI), illetve a nőknek? Ez volt az egyik kardinális kérdése a Soros György által is támogatott Helsinki Bizottságnak abban a levélben, amelyet a Karitatív Tanácsnak juttattak el.

A lapunk birtokába került közérdekű adatkérésben többek között arról is érdeklődtek az NGO szakértői, hogy a tranzitzónában dolgozó karitatív szervezetek tapasztalata szerint mire lenne még szükségük a nő és az LMBTI kérelmezőknek, és milyen speciális szolgáltatásokkal segítik az ilyen migránsokat.

Kapnak-e az adományok között például a már említett borotvákon kívül tisztasági betétet vagy terhesruhát a Karitatív Tanács tagjaitól, a Katolikus Karitásztól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettől, a Baptista Segélyszolgálattól, a Magyar Vöröskereszttől és a Magyar Református Szeretetszolgálattól.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux